Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Peter Bič Projekt si budú môcť fanúšikovia užiť naživo

Na snímke vystúpenie skupiny Peter Bič Project, archívne foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Máj je prvá lastovička a sme radi, že má také krásne odozvy od ľudí. Atmosféra pesničky je skvelá a verím, že taká bude aj na koncertoch, hovorí Peter Bič.

Bratislava 15. júna (TASR) - Najnovšiu pieseň Máj môžu fanúšikovia kapely Peter Bič Project počúvať zatiaľ aspoň z rádií. Podobne ako všetci hudobníci, boli aj muzikanti okolo lídra Petra Biča frustrovaní z toho, že im chýbalo živé hranie a kontakt s publikom. S uvoľňovaním opatrení sa to zmení a kapela čoskoro vyrazí na dvakrát odkladané turné. TASR o tom informovala PR manažérka Eva Sládková. Turné štartujú 3. júla v Košiciach.

Amfiteátre, nádvoria slovenských hradov, ale aj areály okolo vodných plôch budú miestom koncertov kapely, ktorá sa chystá odohrať najväčšie hity z ostatného albumu Labyrint. Nebude chýbať ani ochutnávka úplných noviniek, ktoré hudobníci pripravujú na nový album. Skupina sa teší o to viac, že turné musela pre pandémiu dvakrát odkladať. "Veľmi nám hranie chýbalo. Tešíme sa, že sa situácia konečne zlepšuje a podmienky pre koncerty sa otvárajú. Určite budeme mať program z turné Labyrint, ktorý sme zatiaľ nemohli odprezentovať. Zaznejú teda pesničky ako Stoj, Čoskoro či Labyrint, ktoré ľudia nemali veľmi možnosť počuť naživo," sľubuje Peter Bič.

Kapela aj počas lockdownu pracovala na nových skladbách. Ich pohodový Máj znel aspoň z rádií, na koncertoch si ho fanúšikovia užijú aj s bonusom. Speváčka kapely Viktória Vargová aj v čase pandémie poctivo trénovala hru na trúbke a má ňou ozvláštniť zopár skladieb.



"Pokiaľ sa dalo, veľa času sme trávili v štúdiu nahrávaním nových skladieb na nový album, ktorý by sme chceli vydať v septembri. Máj je prvá lastovička a sme radi, že má také krásne odozvy od ľudí. Atmosféra pesničky je skvelá a verím, že taká bude aj na koncertoch," dodal Bič. "Snažím sa cvičiť hru na trúbke, kedy sa len dá. Ako mi to ide, neviem zhodnotiť, susedia zatiaľ nič nepovedali, ale určite si zahrám aj na koncertoch. Budem ešte viac cvičiť, aby to znelo super. Trúbka zaznie v skladbe Máj, Čoskoro, Labyrint a uvidíme ešte kde sa nám ju podarí zakomponovať," teší sa Vargová.