Akcia čoskoro končí

Ako stiahnuť žltú z blond vlasov: Najlepšie tipy a produkty

Ako stiahnuť žltú z blond vlasov

Zdieľať:

Žlté odtiene – postrach pri blond vlasoch, ktorý sa vyznačuje extrémnou odolnosťou voči akémukoľvek zásahu. Ak s nimi momentálne zvádzaš márny boj, nestrácaj hlavu ani vlasy. Dnes som si pre teba pripravila niekoľko trikov, ako stiahnuť žltú z blond vlasov. Verím, že ti pomôžu a žltej vo svojich vlasoch zamávaš na rozlúčku.

Vhodný výber blond? Riaď sa podľa podtónu svojej pleti 

Mnoho známych kaderníkov je toho názoru, že každá žena môže byť s blond krásna. Kľúčovým krokom je vybrať si správny odtieň blond. Pomôže správne určenie podtónu pleti. Prinášam ti krátkeho sprievodcu, ktorý ťa navedie na správnu cestu: 

  • Studený: fialové a modré žily na zápästí 
  • Teplý: jemne zelené žily na zápästí 
  • Neutrálny: kombinácia predchádzajúcich dvoch (umožňuje výber akéhokoľvek odtieňa blond)

Teplý podtón si vynikajúco rozumie so zlatou, medovou alebo jahodovou blond. Studený zas perfektne vynikne s platinovou, ružovou a striebornou blond. Samozrejme, toto je len zlomok farieb, po ktorých môžeš v skutočnosti siahnuť. Ak v tomto prípade tápeš, odporúčam ti poradiť sa so svojim kaderníkom, ktorý vie najlepšie určiť, aký odtieň blond je pre teba vhodný. Blond vlasy sú náročné na starostlivosť – žlté odtiene môžu predstavovať skutočný postrach. Zameraj sa na správnu starostlivosť. 

Blond a žlté odtiene – verné duo, ktoré ťa nemusí sprevádzať 

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo tvoje vlasy získavajú žlté tóny. Niektoré vplyvy ovplyvniť môžeš, pri iných si zas musíš zavolať na pomoc produkty určené na starostlivosť o blond vlasy. Prezradím ti 4 najčastejšie dôvody, ktoré sú zodpovedné za žlté tóny v blond vlasoch. 

1. Prirodzený žltý pigment 

Príroda nie vždy zdieľa tvoje nadšenie pre krásne blond vlasy bez žltých odtieňov. V mnohých prípadoch je za žlté tóny zodpovedný prirodzený žltý pigment, ktorý je však možné neutralizovať použitím správnych kozmetických prípravkov – slávny fialový šampón na blond vlasy je v tomto momente správnym krokom. 

Nami overené produkty, ktoré sťahujú žltú z blond vlasov:

  • Maria Nila Sheer Silver Šampoo
  • Maria Nila Pearl Silver Mask
  • Kevin Murphy Blonde Angel Wash
  • Joico Blonde Life
  • Matrix Total Results So Silver

2. Stravovacie návyky a životný štýl 

Pravdepodobne by sme ťažko hľadali oblasť, ktorú neovplyvňujú naše stravovacie návyky a životný štýl. Rovnako je to i pri vlasoch. Žlté odtiene môžu súvisieť napríklad s užívaním niektorých liekov alebo so zaradením určitých druhov potravín. V tomto ohľade je vždy dobrým krokom obrátiť sa na svojho ošetrujúceho lekára. Rozhodne však nie je podmienkou, že žlté odtiene sú príznakom ochorenia alebo nezdravého životného štýlu. V niektorých prípadoch sú prirodzeným javom. 

3. Vplyv životného prostredia 

Životné prostredie má rovnako ako strava vysoký vplyv na náš organizmus. Za žlté odtiene v tvojich vlasoch môže byť pokojne zodpovedné prostredie a externé vplyvy. Najčastejšie prispievajú k žltým odtieňom: 

  • smog, 
  • nadmerné opaľovanie a slnenie,
  • vysoké znečistenie prostredia, 
  • vhlór (najmä pri častom plávaní v bazéne).

4. Nesprávne zvolené produkty určené na ošetrenie vlasov 

Najčastejšie tkvie problém v nesprávnom ošetrení vlasov. Nesprávne používanie stylingových produktov, zanedbanie ochrany vlasov pri žehlení, časté používanie fénu i zlá voľba produktov môžu vytvoriť žlté tóny v blond vlasoch. Ideálnym riešením, ako odstrániť žltú z blond vlasov, je zamerať sa na správnu ochranu a zároveň staviť na produkty vyhovujúce potrebám vašich vlasov. 

Domáce tipy a triky, ako stiahnuť žltú z blond vlasov 

V prípade domácich trikov ti odporúčam postupovať opatrne. Ak skúšaš recept prvýkrát, vyskúšaj ho najskôr na jednom prameni svojich vlasov. Vytvoriť si napríklad môžeš domácu medovú masku: 

  • 1 biely jogurt 
  • 2 lyžice medu 
  • 1 lyžička škorice 
Ako stiahnuť žltú z blond vlasov

Masku nanes na vlasy a nechaj 5 minút pôsobiť. Medzi overené recepty patrí i zmiešanie citrónovej šťavy s kondicionérom alebo použitie jablčného octu. Pri skúšaní domácich receptov vždy mysli na opatrnosť a nepúšťaj sa do experimentovania bezhlavo. Najlepšou možnosťou najčastejšie býva priamo sa spoľahnúť na overené produkty, ktoré sú presne navrhnuté pre starostlivosť o blond vlasy.

Zdieľať: