Presunúť na hlavný obsah

Diétne pauzy ako kľúč k úspešnému chudnutiu: Toto zaberie u každého

Chudnutie a diéty

Počuli ste už o diétnych prestávkach? Vrámci zhadzovania prebytočných kíl, majú naozaj veľký význam. A to, že ich niekto zanedbáva, môže byť dôvodom, prečo zhodiť nedokáže.

Diétne pauzy dokážu telo opäť naštartovať k efektívnejšiemu spaľovaniu

Pre telo je diétovanie ako také stresujúca vec. Nielen po psychickej stránke, ale aj po fyzickej. Keďže určité percento kalórií, si musíme v tejto fáze odpopierať, týmpádom sa to pre neho stáva neprirodzeným. A snaží sa proti tomu bojovať. Tušíte správne, ukladaním tukových zásob. Teda presného opaku, aký chceme dosiahnuť.

"Telu je skrátka prirodzenejšie držať sa v kalorickom limite, prípadne nadlimite ako v jeho deficite. Je to pre neho pohodlnejšie a jednoduchšie. Avšak takto sa k vytúženým krivkám len ťažko dopracujete," vysvetľuje Milan Gregor, ftness tréner. 

Čítajte tiež: Slovenka Katka vymyslela 12-týždňový program Bubble Butt: Vyčarí vám dokonalú postavu aj bez posilňovne

Ak aj napriek tomu, že na sebe pracujete, dodržiavate stravu a cvičíte, zrazu začne organizmus stagnovať, je čas na diétnu pauzu. Hoci to môže znieť absurdne je to niečo, čo telo opäť podnieti  spaľovať rýchlejšie. 

"Toto je vedecky dokázané a skvele to funguje. Aj keď ja sám mám množstvo klientov, ktorí tomu na začiatku odmietali uveriť. Pre mňa je ideálny model držať 12 dní kalorický deficit (ak sa bavíme o tom, že chcete schudnúť), 2 dni si dáte diétnu pauzu, potom opäť 12 dní deficitu a 4 dni prestávka. Viete to vždy variovať a prispôsobiť aktuálnym potrebám. No zhruba tento model dobre funguje."

Diétne prestávky sú mimoriadne prospešné. Vďaka nim skutočne zhadzujete prebytočné kilá rýchlo. Počas toho ak držíme rôzne redukučné diéty, po ktorých my ženy, siahame najčastejšie v tomto predletnom období, sa nám oplatí investovať do nich energiu. Len nezabúdajte, že sa viažu na aktívny režim a kalorický deficit pred nimi. Veľa ľudí však tvrdí, že napokon pri celom tomto redukčnom procese, ide o pôžitkovú vec. 

Neprehliadnite: Ak priberáte na bruchu, vyskúšajte JEDEN cvik: Cvik so záťažou v sede má super rýchly účinok

Čo si môžete dopriať počas diétnej prestávky:

  • káva a čaj neobmedzene
  • dva poháre vína denne
  • sacharidy
  • pečivo a výrobky z neho (áno aj burgre, pizza, či hranolky sú povolené)
  • mliečne produkty
  • rafinovaný cukor s mierou
  • polotovary s mierou
  • všetku zeleninu a ovocie

Sú podľa Vás, diétne prestávky pri chudnutí dôležité?

spolu hlasovalo 141 ľudí