Ochutnali ste už chlieb Jonatan - Boží dar plný vlákniny?

Redakcia | 13. jún 2021
Ochutnali ste už chlieb Jonatan - Boží dar plný vlákniny?

Ide o nutrične vyvážený chlieb pre aktívny životný štýl s vysokým podielom vlákniny, ktorá je považovaná za „diamant zdravia“.


Vedeli ste, že denne by sme mali skonzumovať 25 až 30 g vlákniny? Väčšina ľudí  prijme  v strave denne len 10 -15g  vlákniny, čo nie je dostatočné. A ako si teda túto zdraviuprospešnú vlákninu doplniť? Napríklad vo forme fantastického a nadýchaného chlebíka JONATAN s pridanou jablčnou vlákninou.

Za „objaviteľa“ tohto zázraku sa považuje MUDr. Burkit, anglický chirurg, ktorý pôsobil v Afrike a všimol si, že u domorodého obyvateľstva sa takmer nevyskytuje rakovina hrubého čreva ( na rozdiel od Američanov a Európanov), čo ho viedlo k domienke, že za tým môže byť množstvo konzumovanej zeleniny a ovocia v surovom stave. Hypotézu  MUDr. Burkita  o vplyve vlákniny na zdravie neskôr potvrdili vedecké laboratóriá na celom svete ako fakt, hoci už vtedy bolo známe, že vegetariáni a vegáni zápchou netrpia.


Chlebík  JONATAN – Boží dar  je zložený  výlučne z celozrnnej múky (špaldovej,ražnej, a pšeničnej), ktorá je  nosičom nerozpustnej vlákniny(celulózy), obal zrna ostáva zachovaný a preto je bohatým zdrojom  nutričných benefitov, v ktorom je  pridaná rozpustná vláknina z excelentného zdroja – jablka.

Jonatan obsahuje aj celé špaldové zrná (obsahujú Tryptophan, čo je látka dobrej nálady)  a slnečnicové semienka, ktoré sú plné vlákniny, bielkovín a minerálov .

100g Jonatana ( 2 krajce) = 9,8 g vlákniny,čo predstavuje 1/3 z  doporučovaného denného množstva vlákniny pre dospelých.

Využite aj Vy  spomínané zázračné benefity prírody  v ne-obyčajnom chlebíku a doprajte si s ním poriadnu porciu zdravia. Chcete pre seba urobiť ešte niečo navyše?  Natrite si Jonatana zdravými homemade pomazánkami a tanier si obložte poriadnou porciou čerstvej zeleninky. Prajeme Vám dobrú chuť!

Pre viac informácií kliknite na: www.tpbageta.sk