Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KÁVA s ÚČINKOM, ktorý ocení každá gazdinka: Dôvod, PREČO by ste ju mali mať v CHLADNIČKE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nielenže ide o skvelý životabudič, ktorý podporuje tiež chudnutie. Káva má ešte jednu vlastnosť, o ktorej vie len málokto. Ide o trik, ako zabezpečiť, aby bola vaša chladnička čistá bez akéhokoľvek zápachu!

V chladničke zvykneme občas skladovať potraviny, ktoré nemajú práve vábnu vôňu. Nemusí ísť len o pokazené potraviny či jedál, ale zdrojom bývajú aj veľmi aromatické potraviny, ktorých pach sa navzájom kombinuje. Taktiež môže ísť o ryby, cibuľu, rôzne druhy mäsa či plesnivé syry. Práve tie majú tendenciu šíriť nepríjemný zápach, ktorým môžu nasiaknuť ostatné potraviny v chladničke. Ak sa ho chcete zbaviť, postačí vám k tomu pomletá káva, ako sa píse na express.co.uk!

Čítajte tiež: Záškodníci, ktorí ZVYŠUJÚ hladinu cukru v krvi: Tieto druhy OVOCIA sa podieľajú na OCHORENÍ!

Káva do chladnička

S týmto trikom sa podelila v relácii This Morning na britskej televíznej stanici ITV odborníčka na upratovanie Lynsey Crombieová. Je zástankyňou prírodných metód čistenia domácnosti, ako napr. použitie octu, citrónov a sódy bikarbóny. Už niekoľkokrát takto vystúpila v spomínanej relácii, pričom v poslednej časti prezradila televíznym divákom tipy, čo robiť, aby mali chladničku vždy čistú a sviežu.

KÁVA s ÚČINKOM, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Podľa nej je skvelá pomletá káva v malej nádobe, uložená v chladničke v zadnom rohu. Stačí ju dať do menšej misky vo veľkosti tej, kde sa dáva vajce. Ide o nenahraditeľného pomocníka na zbavenie sa zápachu, ktorý sa šíri v chladničke. Podobnú funkciu by splnili aj ovsené vločky či sóda bikarbóna. Všetky tieto tri suroviny dokážu absorbovať pachy.

Zápach v chladničke, kde máte rôzne potraviny na konzumáciu, nie je žiadna výhra. Tie môže spôsobovať pleseň, ktorá zvykne byť vo vrchnej časti gumového tesnenia na dverách.  Odstránite ju pomocou recyklovanej kefky z riasenky, namočenej do roztoku z vody a saponátu.

Ďalšie prírodné pohlcovače pachu

  • Citrónová šťava
  • Nastrúhaná pomarančová kôra
  • Biely ocot
  • Drevené uhlie
Viac o téme: ChladničkaKávaPotravinyZápach
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9