Chlapec mal záchvaty PANIKY z každého jedla: Po rokoch zvláštnej FÓBIE nastal ZLOM!

Zdroj: gettyimages.com
2021-06-12 15:00:00

Dlhých 12 rokov trpel chlapec fóbiou z jedla. Nekonzumoval nič iné, len zemiakovú kašu. To jediné dokázal dostať do úst. Hoci sa zdalo, že nikdy nebude taký ako jeho rovesníci, všetko sa zmenilo.

Rodičia Kate a David Murphyovci zostali na mŕtvom bode, keď ich syn Woody v 18 mesiacoch odmietal nové jedlá, ako sa píše na thesun.co.uk. Trpel extrémnou úzkosťou a nevoľnosťou, keď mu ponúkli niečo iné ako to, na čo bol zvyknutý. Vášnivý futbalista Woody, ktorý má v súčasnosti 14 rokov, podstúpil terapiu hypnózou a teraz môže jesť rôzne jedlá - od kuracieho mäsa a hovädzích hamburgerov až po ovocie a zeleninu.

Čítajte tiež: Záškodníci, ktorí ZVYŠUJÚ hladinu cukru v krvi: Tieto druhy OVOCIA sa podieľajú na OCHORENÍ!

Manažérka pubu Kate (44) dodala: „Netušili sme, čo robiť. Z iného jedla mal strach. Po niekoľkých rokoch sme sa prestali snažiť dávať mu na tanier niečo nové, pretože bol úzkostlivý a mal záchvaty paniky. Bolo to srdcervúce. Potom bol pod dohľadom lekárov a všetko bolo v poriadku, pretože občas zjedol mrkvu a tiež vypil veľa mlieka."

Zmena vďaka hypnotizérovi

Woody z Birminghamu bol poslaný k lekárskemu tímu, ktorý sa venuje duševnému zdraviu u detí. Ako sa Kate priznala, sedenia u odborníkov však ich synovi nikdy nepomohli. Následne kontaktovala londýnskeho terapeuta a hypnotizéra Davida Kilmurryho, ktorý identifikoval Woodyho ako osobu, ktorá má obmedzujúcu poruchu príjmu potravy.

„David nám povedal, že Woody mal fóbiu z jedla. Dávalo to úplne zmysel, pretože prakticky celý svoj život strávil jedením kaše. Navyše pôsobil, že sa cíti dobre. David ho povzbudil, aby jedol nové veci vyhlásením, že ako brankár potrebuje energiu, aby mohol hrať čo najlepšie. Na konci jedného dvojhodinového sedenia vyskúšal Woody čučoriedky, špenát, kiwi, uhorku a mango. Bola som ohromená,“ dodala Kate.

Woody absolvoval ďalšie sedenie a teraz skúša štyri nové jedlá denne.

 „Matky sa vždy snažia prevziať zodpovednosť za jedlo svojich detí. No v tomto prípade je to niečo podobné, ako keď sa arachnofób snaží v rukách držať pavúka. Som veľmi hrdý na svoju prácu s Woodym,“ dodal Kilmurry.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie jedlo fóbia

2021-06-12 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia