pred 2 rokmi

Biden predstavil svoj prvý regulačný zoznam úloh

shutterstock_1608843106

Bidenovo jasné odklonenie od zamerania Trumpovej administratívy na zníženie veľkosti, nákladov a rozsahu federálnych predpisov.

Absolútna správa:

 Prezident Joe Biden predstavil svoj prvý regulačný zoznam úloh, v ktorom podrobne rozpísal svoje ambície dramaticky rozšíriť rozsah účasti federálnej vlády na vzdelávaní, zdravotnej starostlivosti a životnom prostredí. Súčasťou programu sú plány agentúry na revíziu pravidiel Trumpovej éry znečisťovania, emisií skleníkových plynov a verejných pozemkov. Zoznam, ktorý sa zvyčajne vydáva dvakrát ročne, predstavuje jasný odklon od zamerania Trumpovej administratívy na zníženie veľkosti nákladov a rozsahu federálnych predpisov. Medzi kľúčové body z programu patrí klimatický boj. V tomto bode sa zameriava na zníženie skleníkových plynov, sprísnenie noriem pre rozvoj prírodných zdrojov na verejných pozemkoch. Hospodárske oživenie je témou v ktorej sa Bidenova administratíva plánuje dramatickejšie zapájať do fungovania ekonomiky. Ministerstvo práce sa bude usilovať o to, aby nedávno oznámené zvýšenie miezd pre federálnych dodávateľov bolo trvalé.

Investori zarobili na:

Spoločnosti VF Corporation., ktorej akcie vzrástli počas dnešného obchodného dňa o 4,56 % výkonnosť za poslednýdch 5 rokov: +39,28 %). VF Corporation je medzinárodná odevná spoločnosť. Spoločnosť vlastní široké portfólio značiek v kategóriách riflové, vrchné odevy, obaly, obuv, športové oblečenie a pracovné odevy. Produkty VF sa predávajú spotrebiteľom nakupujúcim v špecializovaných obchodoch, luxusných, tradičných obchodných domoch, národných reťazcoch a veľkoobchodoch.

Makro analýza a správy z ekonomiky:

V piatok sa ukázalo, že predaj vozidiel v Číne v máji klesol o 3% oproti rovnakému mesiacu predchádzajúceho roka, čím sa prerušila šnúra 13 po sebe nasledujúcich mesiacov ziskov od apríla 2020. Čína už v roku 2021 nebude z rozpočtu ústrednej vlády poskytovať dotácie na nové solárne elektrárne, distribuované solárne projekty komerčnými užívateľmi ani na projekty veternej energie na pevnine. Ázijské akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: CSI 300 -0,89 %, Hang Seng +0,36 %, Nikkei 225 -0,03 %.

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok schválila nový výrobný závod vo Francúzsku na výrobu vakcíny COVID-19 od spoločnosti Moderna Inc. Nemecké environmentálne skupiny podali oficiálnu námietku proti dočasnému povoleniu Brandenburského úradu pre životné prostredie na stavbu gigafactory Tesla neďaleko Berlína. Talianska ekonomika tento rok porastie takmer na 5%, uviedla v piatok národná banka Talianska, ktorá zvýšila predchádzajúcu prognózu kvôli zlepšeniu situácie s koronavírusmi a revízii údajov o hrubom domácom produkte v prvom štvrťroku smerom nahor. Európske akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Eurostoxx 50 +0,75 %, CAC 40 +0,83 %, DAX +0,78 %.

Dolárový index v piatok vzrástol o viac ako 0,5% na viac ako 90,5, a to na základe silných údajov a zmiernenia obáv z inflácie, keď investori uznali, že cenové tlaky sú dočasné, čo je v súlade s postojom Fedu. Spotrebiteľská nálada University of Michigan vyšla nad očakávania trhu, zatiaľ čo miera nezamestnanosti klesla na nové predpandemické  minimum. Bidenova vláda vo štvrtok neskoro obnovila grant pre kalifornskú vysokorýchlostnú železnicu vo výške 929 miliónov dolárov, ktorý bývalý prezident Donald Trump v roku 2019 odvolal. Americké akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Dow Jones +0,04 %, S&P 500 +0,20 %, NASDAQ +0,35 %.

Prečítané: 1014x

Správy a analýzy
Novinky
Zdielať tento článok na Twitter Linkedin Facebook
Comments
Shutterstock_730187164
pred 11 hodinami

Nové spolupráce vo svete médií ale aj fintechu

Shutterstock_251789728 (1)
pred dňom

Index S&P 500 je nastavený na piaty mesiac priamych ziskov, zatiaľ čo japonský index akcií Nikkei 225 uzavrel v rámci svojho historického maxima

FX pro
pred 2 dňami

Pozornosť investorov sa obracia späť k ziskom firiem v druhom štvrťroku

Shutterstock_2192122535
pred 3 dňami

Akcie európskych obranných firiem vzrástli po teroristickom útoku v Moskve

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Upozornenie na riziká: Obchodovanie s menami a s nástrojom „Contracts for Difference“ (CFD) je značne špekulatívne a vyznačuje sa významným rizikom straty. Toto obchodovanie nie je vhodné pre všetkých investorov. Pred zahájením obchodovania sa preto uistite, že týmto rizikám plne rozumiete.