Česko čaká v roku 2023 voľba nového prezidenta a možní kandidáti už postupne štartujú svoje prezidentské kampane. Jedným z nich je aj bývalý náčelník generálneho štábu Petr Pavel, ktorý si však do svojho tímu povolal aj špičkového poradcu pre volebné kampane Slováka Michala Repu.  

Od kandidatúry už len prihláška

Momentálne už funguje Pavlova podporná iniciatíva Spolu silnejší a od oficiálnej kandidatúry na českého prezidenta ho delí už len prihláška. Informuje webový portál Seznamzprávy.cz

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Neprehliadnite

Stav životného prostredia je stále neuspokojivý aj napriek všetkému úsiliu, vyhlásila Čaputová

Slovenský kozultant sa do povedomia dostal najmä vďaka prezidentskej kampani Zuzany Čaputovej, kde hral strategickú úlohu, ale bol aj poradcom architekta a hudobníka Matúša Valla v boji o stoličku primátora hlavného mesta Bratislava.  

Právnička a liberálka Čaputová nebola favoritkou volieb, ale vo veľmi vypätej atmosfére po vražde novinára Jána Kuciaka dokázala poraziť kandidáta vládneho Smeru-SD Maroša Šefčoviča. Prvá slovenská prezidenka si získala fanúšikov aj v susednom Česku, kde k nej vzhliada aj rada ,,nezemanovských” voličov. 

Agentúra Shaviv Strategy and Campaigns

„Michal Repa je naším konzultantom. Pravidelne s ním hovorím nielen ja, ale aj ďalš ľudia v iniciatíve o otázkach verejnej komunikácie. Je to mladý Slovák, ktorý žije so svojou rodinou v Bratislave. Má mimoriadne skúsenosti v oblasti verejnej komunikácie, nielen politických kampaní, a to je pre komunikáciu našej inciatívy veľmi inšpiratívne,” povedal Jan Osúch, hovorca iniciatívy Spolu silnejší. 

Prezidentka Zuzana Čaputová odovzdala bojové zástavy vybraným piatim vojenským útvarom.
Neprehliadnite

Čaputová spravila politickú chybu a nedôvera členov Za ľudí voči Remišovej neznamená nič

S menom Michala Repu sa spája aj agentúra Shaviv Strategy and Campaigns, kde figuroval ako senior konzultant. Firme šéfuje Aron Shaviv, izraelský expert na komunikáciu, ktorý dostal v roku 2016 cenu pre najlepšieho medzinárodného stratéga. Bol však spájený aj s kauzou proruského puču v Čiernej hore.

Osúch však vylučuje spojenie s Shavivovou agentúrou: ,,Sme v kontakte výhradne s pánom Repom. S agentúrou Shaviv nespolupracujeme a nie je s ňou v kontakte ani Michal Repa,” dodáva Osúch.