Televízne tipy na druhý júnový víkend: Smrtiaci príliv, Rio Lobo

11.6.2021|Marko Aust|

Druhý júnový víkend mnohí z vás zaplnia sledovaním majstrovstiev vo futbale, ktoré odštartujú tento piatok. Pokiaľ futbalu neholdujete, máme tu pre vás pravidelnú várku našich televíznych tipov.

Na piatok večer tu máme tip na akčnú snímku Mechanik zabijak 2 (20:35h, Joj). Arthur Bishop v podaní Jasona Stathama si už myslel, že má svoju vražednú minulosť za sebou, keď jeho najobávanejší nepriateľ uniesie jeho lásku života. Nakoniec je prinútený cestovať po celom svete dokončiť vykonať tri atentáty, ktoré majú vyzerať ako nehody...

Na sobotný večer máme tip na nervydrásajúcu snímku Smrtiaci príliv (23:00h, Markíza). Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh.

Nedeľa patrí klasickej westernovke Rio Lobo (20:00h, ČT2). Po občianskej vojne hľadá Cord McNally zradcu, ktorý predal Južanom informácie, a spôsobil tým porážku McNallyho jednotky. V prehratej bitke stratil McNally aj svojho najlepšieho priateľa. Chce zradcu nájsť a potrestať. Jeho pátranie ho zavedie do mesta Rio Lobo, kde panuje bezprávie, za ktoré je zodpovedný práve muž, ktorého hľadá. Hlavnú úlohu si zahral legendárny John Wayne a režíroval Howard Hawks, ktorý sa podpísal pod majstrovskými dielami ako Rio Bravo či Červená rieka.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Forum Film/Itafilm

Súvisiace články