EIT Food RIS Fellowships: Výzvy a trendy v agropotravinárskom sektore

napísal

EIT Food RIS Fellowships online workshop

V rámci EIT Food Hub-u na Slovensku sa pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre 27. mája uskutočnil online workshop EIT Food RIS Fellowships pre prihlásených študentov a absolventov zo Slovenska a Česka, ktorí sa uchádzajú o stáž v top európskych firmách a spoločnostiach zameraných na agrosektor a potravinový systém.

Workshop prebiehal v spojení EIT Food Hub-u na Slovensku a v Česku, pričom do workshopu sa zapojilo jedenásť účastníkov zo Slovenska. Program podujatia bol zameraný na aktuálnu problematiku výziev a trendov v agropotravinárskom sektore. V rámci programu bola zadaná interaktívna skupinová úloha s cieľom zhodnotiť tímovú prácu uchádzačov a ich komunikačné, ale aj vodcovské schopnosti. Workshop zahŕňal aj matematický a analytický test. Na záver, na základe spätnej väzby účastníkov, bol zhodnotený celkový priebeh, kvalita a úroveň online podujatia.

Workshop viedli špecialisti z Poľska, počas celého podujatia boli študenti a absolventi pod dohľadom hodnotiteľov zo Slovenska, Česka a Poľska. Hodnotiteľmi za Slovensko boli: Ing. Eva Ivanišová, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva a Ing. Simona Baldovská, PhD., z Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre. Dosiahnuté výsledky účastníkov workshopu budú ďalej konzultované v ďalšom hodnotení na európskej úrovni, kde budú vybraní študenti s najvyšším počtom bodov.

Hoci do ďalšieho kola môžu postúpiť iba tí s najvyšším bodovým ohodnotením, aktívna účasť na online workshope je pre účastníkov veľkým prínosom z pohľadu získania nových skúseností a kontaktov.

 

EIT Food RIS logo

Ísť späť