Chcete ďalšiu finančnú pomoc od štátu, keď ste sa konečne ako-tak zorientovali v tej predchádzajúcej? Bude to obrazne povedané „guláš“. Štát zrejme ráta s tým, že nové pravidlá odradia tých, ktorí vôbec nejaké tie financie doteraz čerpali. Po novom to bude náročné – čo podnik, to iné pravidlá, aj v rámci jednotlivých okresov a aktuálnej pandemickej situácie.

Obmedzenie pomoci nastavením chaosu

Štát už nebude pomáhať podnikateľom tak, ako za posledný rok. Pandémia sa pomaly utlmuje, aj keď na jeseň sa počíta s jej treťou vlnou, a preto štát stavil na selektívne nastavenie pravidiel. Pomoc bude nie pre všetkých, nie vo všetkých okresoch a nie v plnej výške.

Matovič
Neprehliadnite

Vyplácate si podiely na zisku? Tisíce firiem štát zrejme čoskoro viac ošklbe na daniach

Naviazaná bude na covid automat, čo vyvoláva už teraz rôzne pochybnosti v biznise, hoci štát to nazýva efektívnou a adresnou schémou na podporu podnikania. Nič nové pod slnkom – jeho videnie sveta býva často rozdielne od reality. Z úradníckej stoličky sa dobre tvorí legislatíva, skutočné zrkadlo jej vždy aj tak nastaví až prax.

Na snímke letecké zábery lokalita Bratislava, téma, cestná infraštruktúra a zápchy na diaľnici D1. Extra fotky Bratislava Staré mesto
Neprehliadnite

Pri predaji realít čakajte iný kurz. Matovič chce viac naplniť mešec štátu daňami i odvodmi

Viete, ako to dopadne? Firmy budú štatisticky menej čerpať pomoc od štátu, ale nie preto, lebo to nepotrebujú, ale preto, lebo v tom bude „bordel“. Ak v tom máte už teraz chaos, tak to je len začiatok.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa