Len dokonale pripravená posteľ s elastickou plachtou je tá pravá

08.06.2021, ABC-bývanie.sk | Interiéry, domácnosť

Žiadna posteľ nie je pripravená ani ustlaná bez posteľnej plachty. Hlavnou a podstatnou funkciou posteľnej plachty je jej praktická stránka a to, že chráni matrac pred znečistením.

Rovnako populárne sú aj elastické plachty na matrac s gumou. Vďaka možnosti uchytenia majú posteľné plachty jednoduché použitie a sú naozaj pevné.

shutterstock_1136811749-1-X.jpg


Na čo je dobrá elastická plachta na matrac?

Posteľné plachty sú síce menej na očiach, keďže ich zakrýva posteľná bielizeň a perina, aj tak však dokážu zaujať. Nezabudnite na estetickú funkciu, ktorá je dôležitá najmä pre ľudí, čo chcú upútať zariadením svojej spálne a výberom posteľnej bielizne. Moderné posteľné plachty sa zvyčajne vyrábajú z kvalitne spracovanej bavlny, ktorá značí kvalitu a dlhú trvácnosť.


Kde nájdu využitie elastické plachty?

Elastické plachty nemusíte vidieť len v hotelových rezortoch alebo iných ubytovacích zariadeniach, rozhodne by nemali chýbať ani vo vašej spálni. Pevnosť a životnosť plachiet sa postará o dokonale upravenú posteľ a matrac. Elastické plachty na matrac s pružnými okrajmi možno využiť na pružinové a penové matrace. Vhodné sú pevné posteľné plachty, ktoré sú vhodné počas celého roka.


Hlavné prednosti posteľných plachiet

  • Nemusíte sa báť odvážnejších farebných variácií, ktoré vašej spálni vdýchnu pestrosť.
  • Posteľné plachty by mali byť zhotovené z priedušného a trvácneho materiálu, ktorý neobsahuje žiadne umelé prísady.
  • Posteľné plachty majú využitie najmä počas letných horúcich nocí.
  • V lete ich môžete využiť aj ako tenkú prikrývku.

Hoci pre vás môže byť ustlaná posteľ záhadou, vedzte, že s posteľnou plachtou sa vám bude lepšie zaspávať. Nielenže pôsobí esteticky a upravene, ale má dôležitú funkciu ochrany. Pri kúpe plachty uprednostňujte kvalitnú bavlnu, ktorá vám bude dlho slúžiť. Primárne je však vybrať takú tkaninu, ktorá bude spĺňať vaše nároky a potreby.

Foto: Papzi555 / Shutterstock.com

Podobné články