Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
hydrogen h2 vodíkove vozidlá obstaravanie autá
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Gettyimages
7. júna 2021 Vodík od Energia.skSITA

SIEA vyhlásila verejné obstarávanie na zabezpečenie vodíkových dopravných prostriedkov

Nové vozidlá na vodíkový pohon majú byť spolufinancované z európskych zdrojov a budú slúžiť na odborno-prezentačné účely.

Ako informuje agentúra, obstarať chce jeden mestský či prímestský autobus na prepravu 30 a viac osôb a tiež minimálne tri až šesť osobných motorových áut s vodíkovým pohonom, vrátane jedného určeného na jazdu na nespevnených povrchoch a vozidla s karosériou typu pick-up.

Proces verejného obstarávania

Od začiatku je pre nás veľmi dôležité, aby celý proces verejného obstarávania bol maximálne transparentný a vysoko odborný. Aj preto sme začali s prípravnými trhovými konzultáciami, ktoré prebiehali v októbri minulého roka. Zúčastnili sa ich subjekty, ktoré sa venujú vodíkovým technológiám, takže na základe získaných informácií sme mohli čo najpresnejšie stanoviť finálny opis predmetu zákazky a určiť požiadavky a kritériá na vyhodnotenie ponúk,“ uviedol generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš.

Keďže na Slovensku nie je vybudovaná sieť čerpacích staníc na vodík, agentúra pripravuje aj samostatnú verejnú súťaž aj na ich zabezpečenie. Vyhlásiť ju plánuje už čoskoro.

Štátna príspevková organizácia

Slovenská inovačná a energetická agentúra je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo hospodárstva SR.

Poskytuje špecializované činnosti v oblasti energetiky a inovácií, pôsobí ako sprostredkovateľský orgán a implementačná agentúra pre štrukturálne fondy Európskej únie a zároveň plní úlohy technologickej agentúry.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.