Tí, ktorí ešte nevyplnili sčítací formulár, môžu to urobiť do 13. júna

Mestské správy

13. júna sa skončí asistované sčítanie obyvateľov. Na vyplnenie formulárov zostáva ešte pár dní. Účasť na sčítaní obyvateľov je povinná! Nezanedbajte povinnosť sčítať sa. Obyvateľom, ktorí si nesplnia túto zákonnú povinnosť, môže byť uložená  pokuta vo výške od 20 do 250 eur.

Počas posledného víkendu kontaktné osoby a mobilní asistenti budú v službe. V piatok, sobotu a nedeľu je možné zavolať koordinátorovi od 8:00 do 17:00 a kontaktovať ho na telefónnom čísle 0905 407 018.

Sčítací formulár doteraz vyplnilo 89,13% obyvateľov Dunajskej Stredy, čo znamená 21 435 ľudí. Od 4. mája, v druhej fáze sčítania, požiadalo o pomoc pri vypĺňaní dotazníka 1081 osôb.

Dôležitá informácia:

- rodičia majú povinnosť sčítať svoje neplnoleté deti, čo znamená, že za ne musia vyplniť sčítací formulár (sčítať deti neznamená len označiť vo Vašom sčítacom formulári, že deti máte)

- sčitujú sa aj cudzinci, ktorí dlhodobo zdržiavajú sa na Slovensku – ak máte v rodine, medzi priateľmi či známymi niekoho, kto spadá do tejto kategórie, upriamte jeho pozornosť na povinnosť sčítať sa

- sčitujú sa aj obyvatelia mesta Dunajská Streda v súčasnosti žijúci v zahraničí

- sčítať je potrebné aj Vašich zosnulých, ktorí zomreli po 31. 12. 2020