HoppyGo: Vyskúšal som, ako funguje táto platforma pre zdieľanie áut

HoppyGo

Už si počul/a o HoppyGo? Ide o platformu pre zdieľanie áut, ktoré prenajímajú priamo ich majitelia. Situácia sa v posledných týždňoch zlepšuje po všetkých stránkach, čo znamená, že môžem opäť cestovať po Slovensku. A tak som si tentokrát užil víkend plný spoznávania nových miest v aute, ktoré som mal požičané práve z HoppyGo.

Aký je postup pri požičaní auta?

Prvým krokom je registrácia na webe hoppygo.com/sk alebo cez mobilnú aplikáciu pre iOS a Android (pohodlnejšia a častejšia forma). Po vyplnení všetkých potrebných údajov, cez meno, nahratie občianskeho a vodičského preukazu, bol môj profil aktívny do pár minút. Nech už hľadáš auto na výlet, dovolenku či potrebuješ väčšie auto na sťahovanie, tak na HoppyGo si určite nájdeš to, čo potrebuješ. V ponuke sú vozidlá rôznych značiek a veľkostí.

Po úspešnej registrácii som si vybral miesto (lokalitu), kde som si chcel auto požičať, a rovnako som zvolil časové ohraničenie prenájmu (čas prevzatia a čas vrátenia). Následne sa mi zobrazila ponuka s dostupnými autami a ceny za ich prenájom. Auto si môžeš prenajať na jeden deň, ale tiež aj na dlhšie obdobie. Je to len a len na tebe! Rovnako platí, že čím dlhšia doba prenájmu, tým nižšia cena zapožičania.

Pri jednotlivých autách sú, popri cene, uvedené aj ďalšie dôležité informácie, ktoré ti pomôžu s výberom a rozhodovaním. Po výbere konkrétneho auta som si ho rezervoval a zaplatil za jeho prenájom. Automaticky je k cene pripočítané aj poistenie, čo je výhodou, pretože nikdy nevieš, čo sa môže na cestách prihodiť.  

Ukážka popisu k vozidlu
Ukážka podmienok požičania

Ďalším krokom je odsúhlasenie majiteľa auta. Po istom čase mi prišla notifikácia a rovnako potvrdzovací e-mail. Na webe máš možnosť si s daným majiteľom písať súkromné správy a dohodnúť sa na detailoch prevzatia auta či iných drobnostiach.


TIP: Stiahni si appku HoppyGo, v AppStore alebo Google Play, ktorá je prehľadná a ľahká na používanie.


Ako prebieha prevzatie auta?

Prevzatie auta prebieha pomerne rýchlo a jednoducho. V rezervovanom čase som sa stretol s majiteľom auta na dohodnutom mieste. Následne som urobil niekoľko fotografií auta (systém ma navigoval, ktorý uhol či stranu auta je potrebné odfotiť), zapísal som počet najazdených kilometrov a stav nádrže auta. Po vykonaní týchto úkonov, majteľ odsúhlasil v systéme odovzdanie auta a dostal som kľúče. 

Počas víkendu som stihol navštíviť pomerne veľa nových miest, keďže presun autom je rýchly a človek ušetrí pomerne dosť času. Videl som napríklad zrúcaninu Katarínka, krásnu synagógu vo Vrbovom či zrúcaninu Hradu Dobrá Voda.    

Ako prebieha vrátenie auta?

Priebeh vrátenia auta je takmer totožný s jeho prevzatím. Opäť som odfotil auto, opísal najazdené kilometre a majiteľ skontroloval či je nádrž plná, tak ako keď som si auto bral. Keďže bolo všetko v poriadku, na webe sme odklikali čo bolo potrebné a ja som sa tešil, že som aj vďaka HoppyGo toho stihol počas víkendu vidieť a spoznať naozaj veľa. Okrem toho je zdieľanie automobilov podľa mňa pomerne ekologické, pretože prispeješ k zníženiu ich počtu na uliciach a zlepšíš prostredie miest. 


TIP NA ZÁVER: Zaregistruj sa na webe cez tento MÔJ LINK alebo použi kód “Stur500” a pri registrácii dostaneš 20 € na svoju prvú jazdu.


Článok vznikol v spolupráci s HoppyGo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.