Denim je stále v móde – pozrite sa, ako nosiť pánske rifľové košele

Pri vytváraní praktických uniforiem a pracovných odevov, ktoré sú schopné odolať poriadnej námahe a bez problémov vydržia početné prania, sa zrodili džínsy. Najskôr ovládli svet v podobe nohavíc, no aj ako vrchný odev urobili dieru do sveta.

Podľahli ste aj vy kúzlu pánskych rifľových košelí, či už s krátkym, alebo dlhým rukávom? Vďaka svojej univerzálnosti a nadčasovému vzhľadu tu s nami budú ešte dlho, takže ich smelo vytiahnite zo skríň a zakomponujte do svojich outfitov. V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov, ako oslniť okolie bezchybným imidžom.

Kde sa vzala rifľová košeľa?

V dvadsiatom storočí sa popri legendárnych rifliach objavila aj ďalšia ikona odievania – rifľová košeľa. Pôvodne síce vznikla ako pracovný odev pre ťažko pracujúcich ľudí, ktorí potrebovali odolný, robustný a praktický úbor vhodný do náročných podmienok, no neskôr sa z nej stala masovo obľúbená súčasť šatníkov bežných ľudí.

Americkí vojaci, mexickí a americkí farmári, ale prevažne kovboji a rančeri najmä po tom, ako prenikli na hollywoodske plátna, vytvorili dopyt po pohodlných rifľových košeliach. Ich fanúšikovia v tom čase ešte nemali taký prístup k košeliam z denimu, no túžili sa obliekať ako ich hrdinovia, takže dopyt más spôsobil, že sa stali komerčne dostupnými. Aj mládež v päťdesiatych, no najmä v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch džínsami a rifľovou košeľou vyjadrovala rebéliu.

Voľnočasové a športovo ladené kombinácie, ktoré musíte vyskúšať

Oblečenie z denimu sa stalo populárnym každodenným odevom. Jednoducho sa kombinuje, dokonca vyzerá dobre aj kombinácia rifľová košeľa s rifľami, najmä ak si dáte záležať na tom, aby vrchná časť odevu bola svetlejšia alebo inej farby ako spodok, prípadne naopak.

Džínsová košeľa vám skvelo poslúži aj k chinos kraťasom ale fantasticky vyzerá oblečená aj s maskáčovými šortkami. Ležérne nastajlovaná, nezastrčená do nohavíc spolu s pohodlnými plátenkami alebo mokasínami vykúzli uvoľnený outfit vhodný na cestovanie alebo dovolenku. Môžete ju nosiť aj rozopnutú a pod ňou mať tielko či tričko.

Elegantnejšie a štýlové možnosti, aké ponúka rifľová košeľa

Na neformálne príležitosti, keď máte chuť sa blysnúť imidžom džentlmena, skúste jednofarebnú tmavomodrú džínsovú košeľu spárovať s klasickým bavlneným alebo ľanovým sakom, napríklad v sivej farbe a chinos nohavicami. V chladnejších dňoch môžete medzi sako a košeľu navrstviť sveter, alebo si na sako obliecť kabát. Nezabudnite na doplnky: kožený opasok a topánky, hodinky, prípadne aj peknú kravatu, v lete aj slnečné okuliare.

Kvalitnou rifľovou košeľou v slim fit strihu oživíte aj obľúbený oblek. Samozrejme, na formálne udalosti, akou je napríklad svadba, sa predsa len treba držať klasickej košele, no sú situácie, kedy takto určite zažiarite.

Ak vám vaša stará denimová košeľa už doslúžila, alebo ste zatúžili pustiť si do šatníka trochu sviežeho vánku, pozrite sa na moderné pánske rifľové košele za skvelé ceny v e-shope bolf.