Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové mlieko patrí medzi superpotraviny, ktoré využijete pre zdravie aj krásu

reklama:
reklama:
Makové mlieko
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Patrí medzi jednoročné byliny a rastie voľne pozdĺž riek, na poliach aj v okolí záhradiek.

Mak môžete zbierať alebo si ho jednoducho kúpiť v obchodoch so zdravou výživou alebo v každom väčšom supermarkete.

Makové mlieko
www.gettyimages.com

Na stres aj bolesť

Mak dodáva energiu a funguje ako prevencia proti osteoporóze, zabraňuje tvorbe zubného kazu a v neposlednom rade tlmí bolesť hlavy, prispieva k liečbe respiračných ochorení a kožných problémov, ako je napríklad lupienka.

Využiť ho môžete aj v prípade, keď nemôžete spať či ste v strese alebo trpíte dlhodobou úzkosťou. Mnohé výskumy ukazujú, že mak funguje aj ako účinná prevencia rakoviny prsníka.

Ako vyrobiť makové mlieko

Približne 100 g makových semienok zalejte litrom vlažnej vody. Nechajte cez noc pracovať, aby sa z maku uvoľnil tuk. Odstátu vodu s makom mixujte tak dlho, kým sa nevytvorí pena.

Potom cez jemné sitko preceďte tekutinu do uzatvárateľného pohára. Ak si chcete mlieko prisladiť, vyberte med, trstinový cukor alebo javorový sirup. Doprajte si pohárik makového mlieka denne.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.