Dobré noviny
Aby chlapček zachránil svojho psíka, predal to najcennejšie čo mal. Vzácne kartičky Pokémonov
Dominik Slavkovský
Dominik Slavkovský

Aby chlapček zachránil svojho psíka, predal to najcennejšie čo mal. Vzácne kartičky Pokémonov

Chlapček so svojím psíkom.
Chlapček so svojím psíkom. — Foto: Twitter/GoFundMe

Zvyšné peniaze pôjdu na pomoc pre ostatné zvieratká.

VIRGINIA 6. júna - Tak toto je naozaj čin hodný dospeláka. Malý chlapček sa rozhodol predať svoju zbierku Pokémon kartičiek po tom, čo jeho psíkovi diagnostikovali vážny vírus. Okrem toho, že zachránil svojho psíka, sa dočkal aj nečakaného prekvapenia, píše portál WSLS.

Niet pochýb, že osemročný Bryson Killean má svojho domáceho miláčika naozaj rád a spravil by pre neho naozaj všetko. O to viac ho potom zasiahla správa, keď zistil, že jeho pes má vážny parvovírus. Liečba je veľmi nákladná, no bez nej by mu hrozila aj smrť. Bryson sa rozhodol konať a aby mu pomohol, predal všetky svoje vzácne Pokémon kartičky.

Pomoc prišla aj od ostatných

Krátko potom sa jeho mama rozhodla vytvoriť online zbierku, kde im mohli ľudia posielať peniaze. Potrebovali 800 dolárov, ktoré by išli na všetky poplatky spojené so záchranou psíka, im sa však podarilo vyzbierať viac ako 5 000 dolárov. Zvyšné peniaze sa rozhodli investovať na pomoc iným zvieratkám v núdzi.

Zbierka na pomoc pre psíka
Zbierka na pomoc pre psíka Foto: GoFundMe

„Psík sa teraz už má skvele, no čaká ho ešte niekoľko očkovaní,“ hovorí Brysonova mama. To je pre chlapca skvelá správa, dočkal sa však aj veľkého prekvapenia. „Počuli sme o tvojom neuveriteľnom príbehu a veľmi náš inšpiroval. Rozhodli sme sa ti poslať niekoľko vzácnych kartičiek, ktoré ti možno aspoň trochu nahradia tvoju pôvodnú zbierku,“ píše sa v liste, ktorý dostal priamo od firmy Pokémon Company International.

Bryson tomu nemohol uveriť. „Som veľmi rád, že je konečne doma, som na seba hrdý. Teraz sa s ním hrajú aj brat a sestra. A ja sa s ním hrám teraz ešte častejšie," hovorí chlapec.

Už ste čítali?