Dobré noviny
Prežil ťažké detstvo a kriminálnu minulosť. Dnes patrí medzi najlepšie platených hercov na svete
TASR
TASR

Prežil ťažké detstvo a kriminálnu minulosť. Dnes patrí medzi najlepšie platených hercov na svete

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg — Foto: TASR/AP

V tínedžerskom veku bol Mark Wahlberg krátko členom chlapčenskej skupiny New Kids on the Block, populárnej v 90. rokoch minulého storočia.

Dorchester/Bratislava 5. júna (TASR) - V tínedžerskom veku bol Mark Wahlberg krátko členom chlapčenskej skupiny New Kids on the Block, populárnej v 90. rokoch minulého storočia. Neskôr sa stal lídrom kapely Marky Mark and the Funky Bunch, ktorej skladba Good Vibrations výrazne zarezonovala na celom svete.

Potom ako si zahral vedľajšiu postavu vo filme Basketbalistov denník (1995), prišla v roku 1997 ponuka stvárniť pornoherca v legendárnej snímke Hriešne noci. Odvtedy účinkoval v desiatkach filmov, od akčných snímok až po komédie.

Ťažké detstvo

Úspešný americký herec Mark Wahlberg, bývalý raper či model, sa dožíva dnes (5. júna) 50 rokov. Mark Wahlberg sa narodil 5. júna 1971 na predmestí Bostonu v Dorchesteri ako najmladšie z deviatich detí. Pochádzal z chudobných pomerov, ktoré sa zhoršili, keď sa jeho rodičia rozviedli.

Mark Wahlberg s manželkou Rheou Durhamovou.
Mark Wahlberg s manželkou Rheou Durhamovou. Foto: TASR/AP

Rodinné pomery sa odrazili aj v živote mladého Marka Wahlberga. V 13 rokoch sa síce spolu s bratom Donniem ocitol v chlapčenskej skupine New Kids on the Block, ale vydržal v nej iba tri mesiace a dal prednosť životu na ulici.

Viackrát sa dostal do rozporu so zákonom, živil sa totiž aj predajom drog, ktoré aj sám užíval. Frustráciu si vybíjal tiež na príslušníkoch menšín, za čo ho obvinili z rasovo motivovaného útoku a ocitol sa aj v nápravnom zariadení pre mladistvých.

Kariéra hudobníka a modela

Po návrate z „polepšovne" založil hip-hopovú tanečnú kapelu Marky Mark and the Funky Bunch. Tá aj vďaka pomoci brata Donnieho, člena vtedy už populárnej skupiny New Kids on the Block, vydala v roku 1991 album Music for the People, z ktorého singel Good Vibrations výrazne zabodoval v hitparádach po svete. Líder kapely Wahlberg zaujal predstaviteľov značky Calvin Klein a z mladého rapera sa stal aj model predvádzajúci pánsku bielizeň tejto značky.

V roku 1994 dostal prvú výraznejšiu hereckú príležitosť vo filme režiséra Penny Marshalla Renaissance Man (Zobuďte sa, vojaci!). O rok neskôr stvárnil jednu z vedľajších úloh v oceňovanom filme The Basketball Diaries (Basketbalistov denník). Dnes už legendárna snímka, pod ktorú sa režisérsky podpísal Scott Kalvert, si Wahlberg zahral po boku Leonarda DiCapria.

Viac si môžete prečítať na ďalšej strane.

Časť 1 / 2

Už ste čítali?