Hore

Sony oslavuje víťazstvo na udeľovaní cien TIPA 2021

Spoločnosť Sony oslavuje víťazstvo na udeľovaní cien TIPA 2021, očakávane získala s modelom Sony Alpha 1 ocenenie „Najlepší profesionálny fullframový fotoaparát“.

Spoločnosť Sony s hrdosťou oznamuje, že celosvetovo uznávaná asociácia TIPA (Technical Image Press Association) opäť ocenila výkon a inovácie spoločnosti Sony celkovo piatimi cenami TIPA. Spoločnosť Sony zvíťazila v kategórii digitálneho aj mobilného priemyslu a získala napríklad tituly „Najlepší profesionálny fullframový fotoaparát“ za Alpha 1 a „Najlepší smartphone na fotografovanie“ za Xperia 1 III.

NAJLEPŠÍ PROFESIONÁLNY FULLFRAMOVÝ FOTOAPARÁT - ALPHA 1

Alpha 1, technologicky najpokročilejší a najinovatívnejší fotoaparát, aký kedy spoločnosť Sony uviedla na trh, kombinuje výkon s vysokým rozlíšením a vysokou rýchlosťou na úrovni, ktorá vo svete digitálnych fotoaparátov nebola doposiaľ nikdy dosiahnutá. S celkom novým 50,1-megapixelovým fullframovým skladaným obrazovým snímačom Exmor RS ™, nepretržitým snímaním až 30 snímok za sekundu bez blackoutu [i], prepočtom AF/AE až 120-krát za sekundu [ii], 8K 30p [iii] 10-bitovým videom 4:2:0 a ďalšími funkciami, umožní Alpha 1 tvorcom zachytiť to, čo nikdy predtým zachytiť nemohli. Fotoaparát poskytuje novú tvorivú slobodu profesionálnym fotografom v oblasti športu, svadieb, portrétnej fotografie, fotografom divokej zveri a v mnohých ďalších náročných disciplínach.

NAJLEPŠIE EXPERTNÉ FOTO / VIDEOKAMERA α7S III

Vďaka 12,1 MP (približne, efektívna) fullframovému obrazovému snímaču CMOS Exmor RTM so zadným osvitom s ultravysokou citlivosťou a širokým dynamickým rozsahom 15+ krokov pre filmy (S-log3), radu pôsobivých možností nahrávania videa vrátane 4K 120p a 10-bitovej farebnej hĺbke 4:2:2, mechanizmu rozptylu tepla, dvojslotovému paralelnému záznamu umožňujúcemu nakrúcanie videosekvencií 4K 60p po dobu viac ako jednej hodiny až do vybitia batérie [iv], novému systému automatického ostrenia, rozhraniu dotykovej obrazovky a bočnému vyklápaniu LCD displeja, sa nová Alpha 7S III stáva dokonalým kreatívnym nástrojom pre profesionálnych tvorcov videí a všetky typy tvorcov fotografií a videa.

NAJLEPŠÍ ŠTANDARDNÝ OBJEKTÍV FE 50 mm F1.2 GM

Objektív FE 50 mm F1.2 GM (model SEL50F12GM) – poskytuje vynikajúce rozlíšenie a pozoruhodný bokeh typický pre rad Sony G Master TM, špičkové funkcie automatického ostrenia (AF), profesionálne ovládanie a spoľahlivosť v kompaktnom a ľahkom vyhotovení. Maximálna clona objektívu F1.2 prináša pôsobivo nízku hĺbku ostrosti pre maximálne kreatívny výraz. Jeho neuveriteľná schopnosť prepúšťať svetlo umožňuje vyššiu rýchlosť uzávierky a nižšie ISO pri slabom osvetlení, takže je ideálny na portréty, svadobné fotografie, video a ďalšie použitie.

NAJLEPŠIA KAMERA PRE VLOGGEROV Vlogovací fotoaparát ZV-1

Fotoaparát ZV-1 je vybavený skladaným obrazovým snímačom Exmor RS® CMOS typu 1,0 s čipom DRAM a objektívom s veľkou clonou ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-70 mm [v] F1,8-2,8, ktorý vytvára krásny bokeh efekt (rozostrenie pozadia). Vďaka tomu fotografovaný objekt naozaj vynikne na pozadí. Fotoaparát uzamkne a sleduje objekty s vysokou presnosťou a rýchlosťou pomocou špičkového systému automatického ostrenia Sony. ZV-1 je vybavený rôznymi funkciami a efektami, ktoré sú účelovo vytvorené pre tvorcov obsahu a vlogerov. Medzi ne patrí LCD obrazovka s variabilným uhlom umožňujúcim snímanie selfie, grip a kontrolka záznamu. Smerový mikrofón s 3 vložkami a vetrovou clonou zachytí váš hlas čisto a minimalizuje hluk vetra. Vďaka prepínaču Bokeh a režimu na predvádzanie produktov (Product Showcase) budú videá pri vynaložení menšieho úsilia zaujímavejšie. Aby model ZV-1 uspokojil každú potrebu tvorcov videí, ponúka pokročilé funkcie videa, vrátane nahrávania filmov v rozlíšení 4K [vi] a stabilizácie obrazu v tele.

NAJLEPŠÍ CHYTRÝ TELEFÓN NA FOTOGRAFOVANIE Xperia 1 III

Xperia 1 III bola vyvinutá spoločne s inžiniermi stojacimi za fotoaparátmi radu Alpha, preslávenými svojou špičkovou technológiou automatického ostrenia. Model ponúka rýchle a presné kontinuálne AF (automatické ostrenie) pri všetkých troch fotoaparátoch a Real-time Eye AF. Xperia 1 III je navyše vybavená prvým variabilným teleobjektívom na svete spárovaným so snímačom Dual-PD [v] a 4K HDR OLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou [vi].

Xperia 1 III prináša sofistikovanú sadu funkcií pre fotografov, ktorí chcú mať perfektné výsledky. Xperia 1 III je vybavená funkciou Real-time Tracking [vii], ktorá umožňuje používateľom presne zaostriť pri fotografovaní náročných snímok s pohybujúcimi sa objektmi. Pomocou algoritmov založených na AI a 3D senzore iToF merajúceho vzdialenosť snímanej plochy môže Real-time Tracking v reálnom čase presne detekovať predmet, zaostriť naň a pokračovať v jeho sledovaní, dokonca aj keď sa na okamih dostane mimo záber. Túto technológiu ďalej dopĺňa teleobjektív s variabilnou ohniskovou vzdialenosťou, ktorý je prvý svojho druhu v mobilnom telefóne. Teleobjektív spolupracuje so snímačom Dual PD a dosahuje ohniskovú vzdialenosť až 105 mm – a vďaka snímaču Dual PD ponúka rýchle automatické zaostrovanie. Pri prepínaní medzi 70 mm a 105 mm [viii] sa zaostrenie upraví okamžite, aby bolo možné rýchlo zachytiť krásu akéhokoľvek detailu. Xperia 1 III ponúka aj ohniskové vzdialenosti 16 mm a 24 mm pre väčšiu kreatívnu flexibilitu pri fotografovaní.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Mgr. art.  Zdenko Dendis
2021-06-04 09:15:47
"objektívom s veľkou clonou ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-70 mm [v] F1,8-2,8, ktorý vytvára krásny bokeh efekt (rozostrenie pozadia)". Neviem presne o aký boheh sa jedná, ale po prepočte na full-frame má objektív skutočné hodnoty približne 25-69 F/4.8-7,5. Tieto hodnoty sú horšie ako u toho najlacnejšieho zoom objektívu na full-frame snímač! Nie je číslo ako číslo a štve ma, že na toto výrobcovia fotoaparátov s malým snímačom zabúdajú, respektíve na to vôbec neupozorňujú. Na YouTube už určitú dobu beží reklama na fotografovanie mobilom, kde vás v jednotlivých kurzoch naučia, ako s vašim smartfónom nasnímať krásne zábery modelky. Že na to, aby ste zhotovili krásne fotografie nepotrebuje nevyhnutné kvalitný fotograficky prístroj, ale pri fotení si vystačíte aj s mobilom. Zabúdajú tiež na to, že nie je smartfón ako smartfón. Najúsmevnejšie na tejto reklame je to, že samotný fotograf, ktorý v tomto videu na začiatku vystupuje spolu s modelkou má v rukách mirrorless s nasadeným teleobjektívom.
 
matpi
2021-06-04 09:49:49
Myslim, ze na tipu uz naozaj nie je nikto zvedavy.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované