Najlepšie nosiče bicyklov na strechu a ťažné zariadenie z testov: Recenzie & Ako vybrať

Najlepšie nosiče bicyklovUvažujete o tom, ako vybrať najlepší nosič bicyklov na ťažné zariadenie (či na strechu auta) tak, aby ste boli s jeho používaním aj bezpečnosťou maximálne spokojní? Tejto kategórii sa posledné roky nadmieru darí. Ľudia totiž pravidelne cestujú do prírody, hľadajú únik od stresu a práce, a ak je možnosť vziať si so sebou bicykle a vidieť zaujímavé scenérie, je kúpa nosiča bicyklov viac ako lákavá. Či už máte kvalitný horský bicykel, alebo ste presedlali na e-bike, poznáme spôsob, ako si svojho dvojkolesového tátoša vziať so sebou bezpečne a pohodlne.

Kedysi dominovali strešné nosiče, v súčasnosti vyhrávajú testy predovšetkým nosiče na ťažné zariadenie. Ak sa chcete zorientovať a nájsť prevedenie presne podľa svojho gusta, máme pre vás veľa zaujímavých rád a tipov, kde sa dozviete všetky dôležité výhody aj nevýhody, či obmedzenia. Za vašu pozornosť stojí aj spôsob montáže a upevnenia bicyklov, nosnosť nosiča na bicykle a praktické zámky, ktorými ochránite svoj majetok.

Viete, v ktorých prípadoch treba požiadať o vydanie “ŠPZ” na nosič bicyklov? Ktorý spôsob prevozu bicyklov je najpraktickejší? Ak hľadáte nosiče bicyklov, ktoré nebudú sklamaním, veríme, že vám dobre poslúži aj náš rebríček. Hodnotenia a recenzie týchto nosičov bicyklov sú viac ako pozitívne a zohľadňujú názory odborníkov z auto-moto oblasti.

Najlepšie nosiče bicyklov na trhu

 ProduktParametreHodnotenieCena (od) 
Nosiče bicyklov na ťažné zariadenie
#1Thule VeloCompact 926

 Produkt roku 2019 a 2020 +
Víťaz testu aktiv Radfahren (1. z 6)
 
Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19 kg
Rozmery: 126 x 74 x 80 xm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]680 € Čítať recenzie
#2Thule EasyFold XT 2

 Víťaz niekoľkých novších
nemeckých testov
 
Max.počet bicyklov: 2
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 17,9 kg
Rozmery: 96 x 123 x 68 cm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]710 € Čítať recenzie
#3Thule EuroRide

Max.počet bicyklov: 2
Nosnosť: 36 kg
Hmotnosť: 14,2 kg
Rozmery: 105 x 58 x 75 cm
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]400 € Čítať recenzie
#4Buzz Rack Eazzy 4

 Dobré recenzie zákazníkov 
Max.počet bicyklov: 4
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19.8 kg
Rozmery: 105 x 94 cm
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]500 € Čítať recenzie
#5Peruzzo Pure Instinct 4

 Obľúbený model 
Max.počet bicyklov: 4
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19 kg
Rozmery: -
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]310 € Čítať recenzie
Nosiče bicyklov na strechu
#1Thule FreeRide 532

Max.počet bicyklov: 1
Nosnosť: 17 kg
Hmotnosť: 3,5 kg
Rozmery: 149 x 21 x 8,4 cm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]76 € Čítať recenzie
#2Thule ProRide 598

Max.počet bicyklov:
Nosnosť: 20 kg
Hmotnosť: 4,2 kg
Rozmery: 145 x 32 x 8,5 cm
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]142 € Čítať recenzie
#3Hakr Speed Alu
Max.počet bicyklov: 1
Nosnosť: 15 kg
Hmotnosť: 3,6 kg
Rozmery: -
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]50 € Čítať recenzie
Nosiče bicyklov na zadné dvere
#1Peruzzo Padova Fe 3

Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 45 kg
Hmotnosť: 11,75 kg
Rozmery: -
[usr 5 text="true" tooltip="true"]124 € Čítať recenzie
#2Menabo Mistral
Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 45 kg
Hmotnosť: 4,4 kg
Rozmery: -
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]52 € Čítať recenzie

Ako vybrať nosič bicyklov

Aký nosič bicyklov kúpiť? Čo sú hlavné kritériá pre rozhodovanie? Prinášame vám pár tipov a informácii, s ktorými hravo zvládnete vybrať držiak bicyklov presne na mieru.

Druhy nosičov bicyklov

Skôr ako sa dostaneme k základným parametrom, je dobré poznať hlavné druhy nosičov bicyklov, ich prevedenie, spôsob montáže a vlastnosti. Rovnako tak zohľadniť aj typ vozidla, jeho vybavenosť a úroveň bezpečnosti pri jazde. Nie každý má veľké auto, ktoré umožňuje uloženie bicyklov do vnútra. Pri rodinných výletoch je preto viac ako jasné, že pristúpite k vonkajšiemu upevneniu. Švajčiarsky autoklub TCS odporúča, aby ste sa vyhli nosičom bicyklov na piate dvere. Naopak – vyzdvihuje kvality čoraz obľúbenejších nosičov na ťažné zariadenie. Ako sú na tom ešte donedávna najrozšírenejšie nosiče na strechu? Spoznajte hlavné rozdiely!

Nosiče bicyklov na ťažnom zariadení (guli): Výhody a nevýhody

V testoch nosičov bicyklov posledné roky kraľujú modely s upevnením o ťažné zariadenie. Bicykle prevážate v zadnej časti vozidla za kufrom. Ide o priam ideálne riešenie pre SUV a MPV autá. Zrejme je všetkých jasné, že auto musí byť vybavené ťažných zariadením. Na trhu nájdete závesné a plošinové nosiče bicyklov na ťažné zariadenie. Zvládnu rýchlu jazdu, väčšiu záťaž a sú ako stvorené aj na častejšie používanie.

Závesné nosiče bicyklov tvorí samonosná konštrukcia, obráteného písmena “L”, ktorá sa pripevňuje na guľu. Na nosné rameno sa pripevňujú bicykle v pravidelných rozostupoch a istia sa aj medzi sebou. Nosič nie je nákladný, ani príliš ťažký, ľahko ho zložíte do auta. Bicykle však nemusia byť dostatočne istené voči pohybu, vzájomne sa odierajú a navyše – ak je horná trúbka rámu riešená neštandardne, bicykel na závesné rameno ani nezavesíte.

Jednotkou v predajnosti sú aj z tohto dôvodu plošinové nosiče bicyklov na ťažné zariadenie. Na pevnú plošinu osadíte kolesá bicyklov (nezáleží na veľkosti), uchytíte ich gumenými/plastovými remienkami a od hlavnej zvislej rampy (najbližšie ku kufru) vediete pre každý bicykel pevné rameno s fixnou dĺžkou. Na konci ramena je čeľusť so zámkom, opatrená gumovým vypodložením. Túto čeľusť pevne zachytíte o rám bicykla. Bicykle sú pred pádom chránené v časti rámu aj kolies.

  • Jednoduchá montáž na ťažné zariadenie
  • Bezproblémové naloženie bicyklov. Bicykle nemusíte dvíhať vysoko.
  • Vhodné na prepravu 2 – 4 bicyklov, v závislosti od modelu
  • Niektoré nosiče sú uspôsobené aj na prepravu e-bikeov a fatbikeov
  • Podľa testov najbezpečnejšie umiestnenie s ohľadom na pasažierov
  • Viacnásobná ochrana pred pádom a krádežou
  • Najlepšie nosiče bicyklov na guľu umožňujú sklopenie aj pri plnom naložení = ľahký prístup do kufra
  • Vyššia cena
  • Nároky na nosnosť a kvalitu ťažného zariadenia (max. 50 – 80 kg, pozor – nepresiahnuť!)
  • Vyššia hmotnosť konštrukcie (cca 15 – 25 kg)
  • Nutnosť vybaviť si evidenčné číslo (ŠPZ) na nosič
  • V prípade závesného prevedenia nižšia stabilita bicyklov

Nosiče bicyklov na strechu: Výhody a nevýhody

Jednoduché a cenovo menej náročné riešenie prepravy bicyklov. Nezabudnite však, že budete potrebovať aj hlavný priečny nosič na strechu auta, na ktorý sa takýto typ nosiča montuje. Viac ako inokedy treba zohľadniť kompatibilitu prvkov, preto čítajte všetky dôležité návody a odporúčania. Niektorí majitelia vozidiel totiž ignorujú maximálnu zaťažiteľnosť strechy auta a zbytočne riskujú.

  • Pomerne jednoduchá montáž
  • Dobrá cenová dostupnosť
  • Neobmedzený prístup k dverám
  • Malé rozmery pri uskladnení
  • Vplyv na jazdné podmienky – horšia aerodynamika, vyššia spotreba paliva (pri rýchlosti 110 km/hod až o tretinu), vyššia hlučnosť
  • Komplikované vykladanie na strechu, najmä pri vyšších autách
  • Vhodné pre max. 3 bicykle
  • Nižšia stabilita pri manévroch a zákrutách

Čo znamená, ak sa bavíme o nosiči bicyklov na piate (zadné) dvere?

Treťou možnosťou, ktorej sa však v hodnoteniach autoklubov (napr. ADAC) nedostalo veľkej priazne je umiestnenie na zadných – piatych dverách. Aj napriek tomu má však svojich verných priaznivcov. Nosič sa montuje o hornú a spodnú hranu zadných dvier. Cena tohto typu je v porovnaní s nosičmi na ťažné zariadenie polovičná, no paradoxne spotreba paliva o niečo vyššia ako pri strešných nosičoch. Využijete ich najmä vtedy, ak máte kombi alebo hatchback a vaše auto nie je vybavené ťažným zariadením.

  • Väčšina modelov je rozšíriteľná pomocou adaptérov (napr. nosič na 2 bicykle rozšírite na 3 – 4)
  • Zadné svetlá aj ŠPZ zostávajú viditeľné. Nemusíte vybavovať tretiu tabuľku s evidenčným číslom.
  • Nižšia cena
  • Komplikovanejšia montáž
  • Bicykle sa môžu medzi sebou odierať, a rovnako tak utrpí aj lak na aute – pozor na upevňovanie a celkovú kvalitu

Maximálne zaťaženie automobilu

Nahliadnite do dokumentácie k autu alebo vyhľadajte informácie o type vášho vozidla na internete. Zaujímať by vás malo buď maximálne zaťaženie strechy alebo zvislé (vertikálne) zaťaženie gule. Síce ťažné zariadenie zvládne utiahnuť príves s hmotnosťou dosahujúcou niekoľko ton, maximálne zvislé zaťaženie gule je približne 50 – 80 kg. Nosič bicyklov je presne ten typ doplnkovej výbavy, ktorá sa inštaluje zvislo. Pri výpočtoch rátajte s tým, že samotný nosič váži približne 15 – 25 kg, každý bicykel priemerne 15 kg (e-bike až 30 kg).

Spolu s batožinou, plne naloženým nosičom a pasiažermi by ste nemali presiahnuť ani najväčšiu prípustnú hmotnosť vozidla.

Kompatibilita s automobilom

Skôr, ako pristúpite ku kúpe konkrétneho modelu, nezabudnite si overiť kompatibilitu nosiča s vaším automobilom. Tieto zoznamy nájdete na stránkach výrobcov nosičov.

Spôsob pripevnenia nosiča

Nezáleží na tom, či ide o strešný nosič bicyklov alebo nosič na ťažné zariadenie. Prvou možnosťou je podstatne náročnejšie pripevnenie pomocou skrutiek, pri ktorom sa musíte vybaviť patričným náradím a aj dostatkom času. Lepším variantom je rýchloupínací systém, za ktorý si síce priplatíte, no nosič bez problémov zvládne nainštalovať aj žena. Ide o šikovný doťahovací alebo tlakový pákový systém, ktorý je poistený zámkami proti neželanému odcudzeniu.

Počet prepravovaných bicyklov

Kvalitný držiak bicyklov si poradí s mestským, horským aj trekovým bicyklom, umožní pripevniť rôzne veľkosti – od detských po pánske. Dôležité je, či dokážete nosič na viac bicyklov aj naplno využívať. Pri strešných držiakoch nasadíte toľko konzol, koľko bicyklov momentálne prenášate. Ak sa rozhodnete pre nadštandardný nosič na guľu s priestorom pre 4 bicykle, môže byť pri neúplnom využití zbytočne veľký. Zaujímavou voľbou sú nosiče, ktorých konštrukciu možno rozšíriť adaptérmi o 1 – 2 miesta.

Spôsob pripevnenia bicyklov

Bicykle musia byť o nosič pripevnené v minimálne 3 bodoch – cez obe kolesá aj rámovú konštrukciu. Plastové doťahovacie pásky utiahnu kolesá v drážkach držiaka, pevná tyč/konzola s čeľusťou zaistí rám proti pádu do strán a pevne ho prepojí so základňou nosiča.

Bezpečnosť a zámky

Zastaviť sa počas cesty na obed a vrátiť sa k autu, kde nosič zíva prázdnotou je určite nepríjemná skúsenosť. Preto nájdete na nosičoch niekoľko zámkov s rôznymi funkciami. Prvý typ zámkov uzamkýna samotný nosič na streche auta / zadných dverách / ťažnom zariadení. Druhý typ zámkov zase uzamkne rám bicykla o pevné rameno nosiča. Pred dlhšou cestou poistite pred odcudzením aj všetky prvky bicyklov, ktoré je možné jednoducho odňať – sem môže patriť akumulátor, koleso s rýchloupínaním, sedadlo s rýchloupínaním. Vo výbave sa preto oplatí mať aj niekoľko kvalitných zámkov.

Nosnosť nosiča bicyklov

Ide o kľúčovú hodnotu. Bežný bicykel váži do 15 kg, elektrobicykel môže dosiahnuť hmotnosť do 25 – 30 kg. Skontrolujte maximálne možné zaťaženie strechy auta (napr. do 60 kg) alebo zvislé zaťaženie ťažného zariadenia ( od 50 – 80 kg). Od nosnosti odrátajte hmotnosť samotného nosiča a ľahko sa dostanete na hodnotu, ktorú môžete vyhradiť pre prevoz bicyklov. Možno budete prekvapený a zistíte, že vaše auto na viac ako dva bicykle stavané nie je. Napr. maximálna nosnosť držiakov na guľu je od 30-60 kg.

Nosiče bicyklov na ťažné zariadenie – vlastnosti navyše

  • Vzdialenosť bicyklov/kolies: Aby nedošlo pri jazde k oškretiu rámov, sú držiaky na plošinových aj závesných nosičoch v presne stanovenom rozpätí – cca 17-20 cm. Nosič na 4 bicykle tak nadobudne dĺžku približne 100 cm za vozidlom.
  • Skladacia konštrukcia: Niektoré nosiče tohto typu sa dajú iba sňať z ťažného zariadenia, iné sú navrhnuté tak, aby v čase, kedy ich nepoužívate, zaberali po zložení čo najmenej miesta, či už v kufri auta, alebo v garáži.
  • Možnosť sklopenia / prístup ku kufru: Kvalitné nosiče bicyklov na ťažné zariadenie majú jednu výhodu – dajú sa odklopiť smerom k zemi o určitý uhol. Bez problémov otvoríte kufor a vložíte kufre, tašky. Žiadny bicykel pritom netreba zložiť.
  • Prevedenie zvislej rampy: Zvislá rampa je komponent nosiča najbližšie ku kufru auta. Jej súčasťou sú aj ramená, ktoré slúžia na pevné zachytenie bicyklov o rám. Je sklopná, najčastejšie osadená v plastovom kĺbe, ktorý môže pri zaťažení prasknúť.  Ak hľadáte dlhú životnosť, hľadajte rampu s pevným zvarom.

Ceny nosičov bicyklov

Na nosiči bicyklov sa neoplatí šetriť. Teda najmä vtedy, ak sa ho chystáte pravidelne používať. Čím lacnejší, tým horšia kvalita materiálu, náročnejšia montáž a demontáž, držiaky v prudkých zákrutách nezvládajú odstredivú silu a praskajú. Túto obsiahlu a zaujímavú kategóriu sme rozdelili do troch cenových hladín a porovnali ponúkaný komfort, bezpečnosť aj výbavu.

Nosiče bicyklov do 100 €

Za pomerne nízku cenu zoženiete veľa rozmanitých modelov nosičov na strechu a aj značkové nosiče na zadné dvere. Nosiče na ťažné zariadenie v cene do 100 € sú pomerne jednoduché konštrukcie pre 1 až 2 bicykle, bez pokročilých prvkov ochrany a zabezpečenia.

Nosiče bicyklov do 400 €

Stredná cenová kategória je už bohatá na kvalitné nosiče bicyklov v rôznom prevedení – od špičkových strešných, po veľmi obľúbené a výborne predávané nosiče na ťažné zariadenie. Úroveň bezpečnosti, odolnosť komponentov aj celková nosnosť nosičov je vyššia a natrafíte aj na množstvo renomovaných značiek.

Nosiče bicyklov od 400 €

Ak hľadáte len to najlepšie, víťazov testov držiakov bicyklov a perfektný komfort, potom odporúčame zablúdiť aj do vyšších cenových relácií. Plusom navyše je široké využitie – viaceré disponujú prepracovaným systémom upínania a konzol, umožňujú prepravovať aj lyže, snowboardy, či dokonca veľké úložné boxy s kapacitou na 50 kg batožiny (objem 300 l).

Najlepšie značky nosičov bicyklov

Ktorí výrobcovia sú špičkou na trhu a pravidelne obsadzujú miesta v testoch nosičov bicyklov? Kto vám ponúkne lákavý pomer cena/kvalita?

  • Thule – Špičkový výrobca najkvalitnejších nosičov bicyklov na ťažné zariadenie pravidelne žne úspechy v rozličných testoch autoklubov a crash testoch. Neustále svoje produkty inovujú a nosiče tejto značky ponúkajú vysokú vybavenosť, odolnosť pri záťaži aj bezpečnosť – ako pre bicykle, tak aj pre posádku automobilu.
  • Peruzzo – Značka Peruzzo patrí momentálne medzi najobľúbenejších výrobcov nosičov bicyklov na našom trhu. Svedčí o tom množstvo spokojných recenzií, aj predajnosť. Dobrý pomer cena/kvalita.
  • Hakr – Český výrobca má pre našincov v ponuke solídny výber rôznych druhov nosičov na auto za primeranú cenu. Kompatibilita s vozidlami Škoda.
  • Menabo – Talianska značka je známa najmä výrobou auto-príslušenstva. Dôraz kladie na spracovanie plastov, ocele aj hliníka. Jej nosiče bicyklov patria medzi obľúbené a lákajú aj prijateľnou cenou.
  • Atera – Nemecký výrobca nosičových systémov vás môže zlákať prémiovým spracovaním, zvýšenou nosnosťou a kvalitou, ktorou konkuruje aj omnoho drahším výrobcom. Výborné umiestnenia v testoch nosičov bicyklov.

Najčastejšie kladené otázky

Bezpečná jazda: Ako správne používať nosič bicyklov?

  • Pri montáži dodržujte pokyny v návode.
  • Nerobte na nosiči vlastné úpravy a „zlepšováky“.
  • V žiadnom prípade nosič bicyklov nepreťažujte.
  • Po prvej montáži vyskúšajte nosič v praxi – na známom, menej frekventovanom úseku.
  • Každých 50 – 60 km prekontrolujte kvalitu pripevnenia bicyklov.

Ako prevážať elektrobicykel a fatbike? Koľko sa ich vojde na nosič bicyklov umiestnený na ťažnom zariadení?

V prvom rade, hľadajte nosič, ktorý je určený na transport e-bikov, čo znamená, že bude mať vyššiu nosnosť. Na jeden e-bike počítajte približne s 30 kg. Preto len málokedy natrafíte na viac ako 2-miestny nosič, nakoľko aj nosnosť strechy alebo ťažného zariadenie je limitovaná. Pred upevnením odpojte akumulátor a vložte ho do auta. Zbytočne zvyšuje hmotnosť bicykla a pri otrasoch sa môže uvoľniť.

Fatbike je terénny bicykel, vhodný aj do zasnežených podmienok. Hlavným poznávacím znamením sú extra široké plášte pneumatík. Tie sa nemusia vojsť do každej nosnej konzoly. Vo väčšine prípadov si však stačí dokúpiť dlhšie fatbike-ové uťahovacie remienky na kolesá.

Je nutné mať extra evidenčné číslo (ŠPZ) na nosič bicyklov?

V prípade nosičov bicyklov na ťažné zariadenie, ktoré prekrýva evidenčné číslo vozidla určite áno. Okrem toho nezabudnite skontrolovať aj kompatibilitu zo zásuvkou (13 pól), keďže je vašou povinnosťou zabezpečiť aj patričné osvetlenie zadnej časti auta – nosiča.

Na príslušnom úrade požiadate o vydanie tretej “ŠPZ-tky”, ktorú umiestnite do presne stanoveného priestoru na nosiči (jedná sa najmä o plošinové nosiče). Pri podávaní žiadosti musíte mať doklad totožnosti, splnomocnenie (ak nie ste majiteľom vozidla), veľký technický preukaz a uhradiť poplatok 16,50 €. Nová tabuľka s evidenčným číslom na nosič bude vydaná do 7 – 14 dní. Viac informácií nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR.

 

 ProduktParametreHodnotenieCena (od) 
Nosiče bicyklov na ťažné zariadenie
#1Thule VeloCompact 926

 Produkt roku 2019 a 2020 +
Víťaz testu aktiv Radfahren (1. z 6)
 
Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19 kg
Rozmery: 126 x 74 x 80 xm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]680 € Čítať recenzie
#2Thule EasyFold XT 2

 Víťaz niekoľkých novších
nemeckých testov
 
Max.počet bicyklov: 2
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 17,9 kg
Rozmery: 96 x 123 x 68 cm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]710 € Čítať recenzie
#3Thule EuroRide

Max.počet bicyklov: 2
Nosnosť: 36 kg
Hmotnosť: 14,2 kg
Rozmery: 105 x 58 x 75 cm
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]400 € Čítať recenzie
#4Buzz Rack Eazzy 4

 Dobré recenzie zákazníkov 
Max.počet bicyklov: 4
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19.8 kg
Rozmery: 105 x 94 cm
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]500 € Čítať recenzie
#5Peruzzo Pure Instinct 4

 Obľúbený model 
Max.počet bicyklov: 4
Nosnosť: 60 kg
Hmotnosť: 19 kg
Rozmery: -
[usr 4.7 text="true" tooltip="true"]310 € Čítať recenzie
Nosiče bicyklov na strechu
#1Thule FreeRide 532

Max.počet bicyklov: 1
Nosnosť: 17 kg
Hmotnosť: 3,5 kg
Rozmery: 149 x 21 x 8,4 cm
[usr 5 text="true" tooltip="true"]76 € Čítať recenzie
#2Thule ProRide 598

Max.počet bicyklov:
Nosnosť: 20 kg
Hmotnosť: 4,2 kg
Rozmery: 145 x 32 x 8,5 cm
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]142 € Čítať recenzie
#3Hakr Speed Alu
Max.počet bicyklov: 1
Nosnosť: 15 kg
Hmotnosť: 3,6 kg
Rozmery: -
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]50 € Čítať recenzie
Nosiče bicyklov na zadné dvere
#1Peruzzo Padova Fe 3

Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 45 kg
Hmotnosť: 11,75 kg
Rozmery: -
[usr 5 text="true" tooltip="true"]124 € Čítať recenzie
#2Menabo Mistral
Max.počet bicyklov: 3
Nosnosť: 45 kg
Hmotnosť: 4,4 kg
Rozmery: -
[usr 4.9 text="true" tooltip="true"]52 € Čítať recenzie
Dúfame, že sme vám pomohli, alebo vás aspoň inšpirovali pri výbere nového nosiča bicyklov. Ak áno, budeme radi za vašu spätnú väzbu, skúsenosť, vašu recenziu, porovnanie alebo hodnotenie zakúpeného produktu. Môžete to urobiť v komentároch nižšie na tejto stránke. Možno práve váš názor pomôže ostatným s výberom najlepších nosičov bicyklov na strechu a ťažné zariadenie na trhu.

Víťazov testov ADAC, Stiftung Warentest, hodnotenia magazínov RoadBike, MountainBike, World of MTB a ďalších iných nájdete zosumarizované aj na stránke www.testberichte.de

 

Rate this post
0 Zdieľanie

0 Zdieľanie
Share
Tweet
Pin