Kiná sú opäť otvorené. Ktoré filmy prilákali najviac divákov?
31.5.2021 18:00
akt. 26.06.2021 04:12

Kiná sú opäť otvorené. Ktoré filmy prilákali najviac divákov?

Ilustračné foto Zdroj: iStockphoto
Uložiť článok
Filmoví fanúšikovia si od štvrtka môžu opäť vychutnávať zážitky na veľkých strieborných plátnach. Na ktoré filmy sa tak cez víkend vyberali najčastejšie?

A hoci nie všetky kiná sú už otvorené a stále v nich platia reštrikcie na počet divákov, prví Slováci sa nenechali odlákať.

Podľa údajov Únie filmových distribútorov, sa najnavštevovanejšou snímkou stala nová verzia animovanej klasiky Tom a Jerry. Za prvé dni si tento nesmrteľný príbeh, na ktorom vyrastala nejedná generácia, pozrelo takmer 3000 divákov. 

"Strieborná medaila" v tomto rebríčku patrí osacrovému víťazovi v kategórii najlepší celovečerný animovaný film - Duša (Soul) . Novinku od štúdia Pixar si vybralo viac ako 2000 divákov.

Na stupne víťazov doputovala aj filmová podoba slávnej počítačovej hry Mortal Kombat , na ktorú bolo zvedavých necelých 1700 divákov.

Debut filmu roka

Za trojicou noviniek nasleduje komédia Night Life, ktorá už bola v kinách aj pred ich zatvorením. Tento víkend ju vzhliadlo viac ako 1400 divákov, celkovo takmer 4500. 

Na piatom mieste debutovala excelentná dráma Krajina nomádov (Nomadland) , ktorej tvorcovia si odniesli hneď viacero Oscarov, vrátane toho pre najlepšiu réžiu a najlepší film.

Fantastický výkon Frances McDormand v hlavnej úlohe zatiaľ videlo necelých 1200 divákov.

Na šiestku priečku to dotiahla Nádejná mladá žena (Promising Young Woman) vďaka 740 divákom, ktorí mali možnosť vidieť Carey Mulligan v jej životnej úlohe.

Adrenalínová akcia v podobe Monster Hunter si na úvod pripísala viac ako 700 divákov.

Nasleduje česká komédia Bábovky , ktorá sa vrátila do kinosál po vynútenej pandemickej prestávke či detský film Mačky a psy: Labky na to!

TOP 10 najnavštevovanejších filmov uzatvára vysoko hodnotený Chlasť (Another Round ), držiteľ Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film. Ak ste zvedavý na ďalší perfektný výkon dánskej hereckej ikony Madsa Mikkelsena, mali by ste si rozhodne dopriať plný dúšok. 

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.