Vyberte si kvalitné vchodové dvere a zabezpečte vášmu domovu bezpečie

Vchodové dvere sú prvou položkou, ktorá sa dostane do styku s akýmkoľvek návštevníkom prevádzky, haly, či rodinného domu. Ich výber by mal byť teda čo najprecíznejší z estetického hľadiska. Rovnako sú však vchodové dvere aj najvyšším stupňom ochrany vášho príbytku a teda by ste mali siahať po kvalitných kúskoch, ktoré sú odolné voči vonkajším vplyvom a mechanickému poškodeniu. Aké typy vchodových dverí môžete zvoliť?

Kvalitné vchodové dvere

Hliníkové dvere

Hliníkové dvere predstavujú jednu z možností pre kúpu naozaj kvalitných a odolných vchodových dverí. Ľahko sa používajú a majú pre používateľa nespočetné množstvo výhod. Veľkou výhodou je ich odolnosť, ktorá priamo súvisí aj s trvácnosťou, ktorá bez problémov dosahuje až nad 50 rokov. Sú pevné, no majú nízku hmotnosť, vďaka čomu sa veľmi dobre používajú aj v rušných priestoroch.

Pre rodinné domy sú ideálne hliníkové dvere s niekoľkými profilmi, ktoré okrem bezpečnosti a odolnosti zabezpečujú aj tepelnú izoláciu. Úspora tepla je hodnotená aj čo sa týka ekologickej stránky tohto produktu. Samotnú bezpečnosť dverí samozrejme podporíte aj voľbou kvalitného bezpečnostného systému zamkýnania, ktorý je pre odolnosť voči násilnému vniknutiu ešte dôležitejší.

Estetická stránka hliníkových dverí nemá žiadne obmedzenia a tak sa jednoducho dokážu prispôsobiť akejkoľvek stavbe od veľkej haly až po malé chatky v horách. Rovnako sa dajú zladiť aj s plastovými oknami, prípadne zvoliť rôzne zaujímavé tvary, farby, rámiky, drážkovanie a podobne. Jedinou nevýhodou týchto dverí môže byť vyššia vstupná cena, ktorá sa však vďaka výborným vlastnostiam počas dlhodobej trvácnosti majiteľovi zaručene vráti.

Plastové dvere

Plastové dvere sú v porovnaní s tými hliníkovými omnoho cenovo dostupnejšie. Na druhej strane kvalita prevedenia nie je zaručená a niektorí výrobcovia poskytujú naozaj nevydarené kúsky. Trvácnosť je pomerne dobrá, aj keď vzhľadom na predchádzajúce hliníkové dvere nedostatočná. Vyžadujú si minimálnu údržbu a poskytujú rovnako široký výber dekorov, vďaka čomu sa opäť veľmi ľahko kombinujú.

Bezpečnosť týchto dverí je tiež hodnotená veľmi kladne, podporiť ju môžete opäť voľbou kvalitného bezpečnostného systému. Aj plastové dvere vykazujú pomerne dobré izolačné vlastnosti. Nech už si teda vyberiete akýkoľvek typ dverí (plastové alebo hliníkové) zvolíte veľmi dobre. Je len na vás, či chcete investovať do kvality alebo kúpiť produkt menej trvácny, ktorý vám však dobre poslúži niekoľko rokov.

5/5