Bude to legendárne? Júnové novinky na Netflixe a HBO, ktoré stoja za to
30.5.2021 07:30
akt. 26.06.2021 04:12

Bude to legendárne? Júnové novinky na Netflixe a HBO, ktoré stoja za to

2fotky v galérii
Záber zo seriálu Katla Zdroj: Screenshot Youtube.com/Netflix
Uložiť článok
Jún je už za dverami. Je teda najvyšší čas pozrieť sa na ponuku streamingových služieb Netflix a HBO GO, s ktorou vyrukujú v nasledujúcich týždňoch.

Seriálovou udalosťou mesiaca by sa mohla stať novinka Sweeth Tooth, ktorú Netflix odpremiéruje 4.júna. 

Ako predloha poslúžil komiks z dielne DC o deťoch, ktoré sa po “Veľkom rozklade” Zeme, rodia čiastočne ako ľudia, čiastočne ako zvieratá. A ako býva dobrým zvykom, stanú sa lovnou korisťou pre skupinu čistokrvných ľudí, ktorí sa obávajú, že títo „mutanti” sú výsledkom vírusu. S tým sa musí vyrovnať aj Gus, ktorý sa narodil z časti ako jeleň.

Na Zemi nefunguje žiadna elektronika a ľudia, ktorí ešte žijú nedokážu spať. Našťastie pre ľudstvo je medzi tými, ktorí prežili aj bývalá vojačka Jill, ktorá by mohla dať opäť všetko do poriadku. Kľúčom k tomu je totiž zrejme jej dcéra. Tak vyzerá akčná filmová novinka, ktorá bude mať premiéru na Netflixe 9. júna.

Jedenásteho júna doletí na Netflix Wish Dragon, animovaný film od štúdia Sony Pictures Animation’s. Na jeho krídlach sa nielen detskí diváci vznesú do sveta veľkých snov spolu s Dinom, Linou a drakom Longom. A keďže Long dokáže splniť naozaj akékoľvek prianie, bude to naozaj veľkolepá cesta. 

Katla bude chŕliť záhady

Ak milujete severské kriminálky a mystické príbehy, zakrúžkujte si v kalendári štvrtok 17. júna. V tento deň Netflix pridá islandskú seriálovú novinku Katla. 

Katla je sopka, ktorá pravidelne chŕli lávu. A práve v tejto sopke pred časom zmizlo mladé dievča, po ktorej stále neprestáva pátrať jej milujúca matka. Už keď chce svoju nádej navždy pochovať, neďaleké mestečko začnú navštevovať neočakávaní hostia. Zdá sa, že sa tu skrýva niečo, na čo nikto ani sekundu nepomyslel.

Keď patríte medzi tých, ktorí pri mene Kevin Hart prepínajú či rovno vypínajú televízor, možno vďaka jeho novému filmu Fatherhood zmeníte názor. 

Známy komik totiž potlačil svoju „streštenú” hereckú polohu a v tejto rodinnej emotívnej snímke podľa skutočnej udalosti si zahral vdovca, ktorý sa musí postarať o svojho malého potomka.

Novinka pre fanúšikov Narcos

Posledný júnový deň bude mať premiéru na Netflixe animovaný film pre dospelých divákov America: The Motion Picture, ktorý podá históriu Spojených štátov tak, ako ste ju určite nepoznali. 

V rovnaký deň sa na Netflixe zjaví aj nový seriál Somos, ktorý poteší fanúšikov takých kúskov ako Narcos či Narcos: Mexico. Tvorcovia sa inšpirovali prácou investigatívneho novinára Gingera Thompsona, držiteľa Pulitzerovej ceny.

Okrem týchto noviniek, Netflix v júni ponúkne aj druhú sériu francúzskeho seriálu Lupin, ktorého prvá séria sa stala prekvapivým hitom globálnej streamovacej jednotky. Charizmatický zlodej príde s novými prípadmi už 11. júna. 

A o týždeň neskôr to bude zase štvrtá séria španielskeho seriálu Elite o skupine študentov z prestížnej strednej školy, ktorí sa zapletú do vraždy.

HBO uvedie Dunkerk aj Nových mutantov 

Ponuka HBO GO síce bude aj v júni stále poznačená pandémiou koronavírusu, napriek tomu ponúkne niekoľko zaujímavých titulov.

Medzi nimi bude určite vyčnievať vojnová dráma Dunkerk režiséra Christophera Nolana. Tú si budete môcť na HBO GO pozrieť od 5. júna. 

Od 21. júna budú k dispozícii aj štyri série kultového animovaného seriálu Rick a Morty, pričom nové epizódy z piatej série budú mať premiéru raz týždenne.

Na HBO v nedeľu 27. júna dorazia aj sci-fi snímka Noví mutanti, ktorou tvorcovia chceli dať nový impulz známej komiksovej sérii o X-Menoch.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.