Komerčné články Praktické tipy

Aj na detailoch záleží. Viete, ako si vybrať skrinku na topánky či predsieňovú stenu? Poradíme vám!

Vstup do bytu či domu je vždy našou vizitkou nielen z nášho pohľadu, ale aj z pohľadu našich blízkych či hostí, ktorí k nám prichádzajú na návštevu. Chodba je prvým miestom, do ktorého vstupujeme, keď prídeme domov z práce alebo zo školy. Preto by sme mali dbať o to, aby bola chodba vždy čistá a vkusne zariadená.

Čo všetko by nemalo na chodbe chýbať? Určite skrinka na topánky a minimálne vešiaky na odloženie vrchného oblečenia hlavne v zime.

Vždy na svojom mieste

Poznáte domácnosť bez botníka? Pravdepodobne nikto z nás. Skrinky na topánky sa udomácnili v našich príbytkoch a našli si svoje miesto v našich predsieňach. A v nich zasa majú svoj priestor topánky, ktoré si najčastejšie obúvame, aby sme ich mali vždy po ruke.

Ako správne vyberať skrinku na topánky, aby bola štýlová, vkusná a zároveň praktická? Mali by sme pri výbere zvážiť zopár kritérií: hĺbku a celkovú veľkosť, materiál a v neposlednom rade aj odvetrávanie. Botníky by mali byť dostatočne hlboké, aby sa do nich topánky pohodlne vošli a nestláčali sa. Pre menšie domácnosti sú vhodnejšie tie vyklápacie. Keďže topánky do botníkov dávame neumyté, materiál by mal byť ľahko umývateľný. Odporúčajú sa skrinky na topánky, ktoré nie sú úplne uzavreté kvôli vetraniu. Nezabúdajme ani na to, že skrinky na topánkyby mali byť v súlade s predsieňovými stenami či nábytkom.

Nenápadnejšia, ale dôležitá

Chodba či predsieň sú plochou, miestom, kde sa nezvykneme zdržiavať dlhšie, než je potrebné. Napriek tomu ide o dôležitú súčasť našej domácnosti, pretože práve tam sa obúvame a obliekame cestou von a rovnako vyzúvame a vyzliekame z kabátov či vetroviek po príchode domov.

Čo všetko by nemalo chýbať v našej predsieni? Určite predsieňová stena na odkladanie vrchných odevov, ako sú vetrovky, bundy, kabáty a pod. Na trhu existuje viacero typov druhov štýlových predsieňových stien rôznych farieb, veľkostí a prevedení. Dôležité sú rozmery chodby či predsiene, v ktorej bude stena umiestnená.

Okrem predsieňovej steny by nemal chýbať botník, komoda so zásuvkami alebo s miestom na odkladanie potrebných vecí, ako sú napríklad kľúče od bytu, auta a iné dôležité drobnosti.

Aj na osvetlení záleží

Keď sme si už zariadili celú domácnosť, vybrali správnu sedaciu súpravu, obývaciu stenu, vhodnú skrinku na topánky a štýlovú predsieňovú stenu, nemali by sme zabudnúť na svietidlá, lampy či lustre. Hra svetiel je veľmi dôležitá.

Samozrejme, aj v tomto prípade platí, že do každej miestnosti sa hodia iné svetlá. Do kuchyne či obývačky si zvykneme vešať lustre, do spálne či kúpeľne sa skôr hodia napríklad bodové svetlá.Podstatné je, aby osvetlenie splnilo svoj účel a prinášalo do každej miestnosti dostatok svetla.

Zdroj obrázka:

New Africa / Shutterstock.com

 

Leave a Comment