5 typov tenisiek, ktoré budú hitmi tejto sezóny

Konečne nastal čas vyzuť obnosené domáce papuče! Vstúpte na čerstvo otvorené terasy s aktuálnymi trendami na nohách. Predstavujeme vám dámske tenisky, s ktorými neurobíte krok vedľa. Vo výbere nájdete evergreeny posledných sezón, ale aj horúce novinky, ktoré si zamilujete vy aj vaše nohy.

Dámskym teniskám budú vládnuť pastelové a neutrálne farby

Biela, krémová, béžová, bledoružová či šalviová. Svetové móla ovládli neutrálne farby a minimalizmus. Čistý dizajn vám ich dovolí skombinovať s nohavicami aj ľahkými letnými šatami.

Ak sa chcete stáť módnou ikonou ulice, biele športové tenisky spárujte so širokými nohavicami s vysokým pásom a veľkými slnečnými okuliarmi.

Po dámskych teniskách v jemných pastelových farebných odtieňoch odporúčame siahnuť pri letných šatách alebo džínsoch. Nebojte sa experimentovať – na tvare tenisky v tomto prípade vôbec nezáleží. Dokonalý efekt dosiahnete, ak siahnete po modeli so semišovým povrchom.

Plátené sneakersy sú stále v hre

Áno, nebude to inak ani toto leto. Priznajte sa, koľko párov tejto nadčasovej klasiky ste už zodrali? Plátené dámske tenisky už niekoľko rokov bez najmenších problémov odolávajú času a módnym trendom.

Sú ľahké, pohodlné a skombinujete ich s džínsami aj šatami. Ak vás čiernobiela kombinácia už omrzela, môžete siahnuť po nových modeloch v jemných farbách alebo extravagantnejších kúskoch s potlačou.

Retro ovládlo aj teniskovú scénu

Sedemdesiatky sú späť! Aspoň od členkov nižšie. Svetové móla priniesli čerstvý vietor v podobe old school kúskov, ktoré sa nápadne podobajú na obľúbené slim tenisky spred pätdesiatich rokov. Dostali však elegantný refresh – opäť dominujú najmä univerzálne zemité farby.

Kým posledné roky boli hlavným trendom najmä tenisky s výraznou podrážkou, teraz ide výrazný odklon a novú módnu vlnu. Výborne ich skombinujete s košeľou alebo s kašmírovým svetríkom a vyniknú najmä pri nohaviciach po členky. Dokonalý retro look však dosiahnete aj iba s teplákovou súpravou. Nostalgia zaručená!

S vysokými teniskami nešliapnete vedľa

Nebojte sa tento rok svoje členky zahaliť rúškom tajomstva. Dámske vysoké tenisky sú trendy voľbou najmä k sukni a šatám. Tentokrát však stavte najmä na čistý a jednoduchý dizajn teniskových priekopníkov, ako je Converse či Vans.

Robustné podrážky sú stále IN

Ak nepatríte medzi konzervatívne typy, a chcete do tejto sezóny vstúpiť ráznym krokom, nezabudnite si pri tom obuť dámske tenisky na vysokej a mohutnej podrážke.

Robustné tenisky ovládli móla aj sociálne siete už počas predošlej sezóny a stále majú čo ponúknuť. Tento rok to bude najmä flatforma. Svoj vlastný originálny kúsok môžete loviť v nekonečnom mixe tvarov a farebných kombinácií. Známe značky oslovili špičkových svetových dizajnérov, a tak sa tento rok môže každé veľké meno pochváliť unikátnym modelom zo svojej dielne.

Či už vás oslovia minimalistické modely, nude farby, overená klasika alebo extravagantné podrážky, nezabudnite, že trendom číslo 1 je udržateľnosť. Ak pri nákupe zohľadníte aj dopad na životné prostredie, zo svojho nového páru tenisiek sa môžete tešiť hneď dvakrát. Ako na to? Stačí si vyberať tenisky z kvalitných a ekologických materiálov, ktoré vám budú slúžiť dlhšie ako jednu sezónu.

Stále hľadáte inšpiráciu pre svoj nový obľúbený pár tenisiek? V CCC nájdete širokú ponuku kvalitnej obuvi pre každú príležitosť. Navštívte kamennú predajňu alebo si pozrite aktuálnu ponuku online z pohodlia domova.

Chod hore