Pripravte svoje telo do letných plaviek bez zbytočných kompromisov

Leto plné dovoleniek sa už nezadržateľne blíži, čo znamená, že aj vaše plány odpočinku začnú naberať reálne kontúry. Avšak, aby ste si toto obdobie užili naplno, je veľmi dôležitý aj váš osobný komfort a pohodlie. V tomto prípade to znamená krásne telo v plavkách a jemná pokožka ako z katalógu. Často však zabúdame, že celkový dojem robia aj drobné detaily v podobe krásnych nechtov a pleti bez výrazných známok poškodenia.

Ako to docieliť a vyhnúť sa nechceným pohľadom na neupravené a mykózou zasiahnuté nechty či pokožku posiatu zväčšenými cievkami? To a viac sa dozviete v našom článku.

Zbavte sa nepríjemnej mykózy nechtov

Pleseň nechtov na nohách sa často vyskytuje u ľudí, ktorí nedodržiavajú zásady osobnej hygieny. Mnohí k nej naopak prídu aj na základe dokonale čistých nôh na kúpalisku, alebo pri kontakte chodidiel s vecami, ktoré boli mykózou už zasiahnuté.

Preto aj z vyššie spomenutého vyplýva, že nejjednoduchšími spôsobmi, ako sa mykózy zbaviť a nehanbiť sa za svoje chodidlá v nových dámskych šľapkách, je pravidelne dodržiavať hygienu rúk, nôh a celého tela a vyhýbať sa kontaktu s vecami, ktoré vám nepatria, čo platí najmä pre verejné priestranstvá kúpalísk alebo slnkom zaliate pláže pri mori.

Ak sa mykóza dostane do štádia, ktoré postihuje väčšiu časť tela, môžete použiť veľmi veľa špeciálnych a dostupných liekov, určite sa ale oplatí s nepríjemnou mykózou obrátiť aj na profesionála. Dermatológ vie presne, kedy a ako najlepšie zakročiť.

Odstráňte zväčšené a viditeľné cievky

Viditeľnou a pohľadom okolia vystavenou časťou tela bude aj vaša pleť. Ak ju ale zdobia červené cievky, nie vždy musia byť tieto pohľady aj príjemné. Aj tohto problému sa môžete zbaviť. Na úspešné odstránenie cievok môžete použiť niekoľko riešení.

Predtým než siahnete po domácom recepte alebo kréme z lekárne bez predpisu, si dobre zvážte aktuálnosť vášho problému. Aj v tomto prípade môže byť rada a pomoc lekára najlepšia. Dermatológ má na tieto situácie veľmi veľa bezpečných a účinných postupov, takže ich použitím nič neriskujete.

Tiež si dajte záležať na svojom životnom štýle, pretože stav pleti je dôkazom toho, ako reaguje na vonkajšie a vnútorné podnety pôsobiace na naše telo. Má v sebe veľmi veľa citlivých senzorov, ktoré sa musíte naučiť správne vnímať a včas rozpoznať, čo vám nimi vaše telo hovorí.

Tak na to pri snahe o dokonalosť myslite a určite sa na letnú dovolenku bez problémov a dobre pripravíte.

Zdroj obrázka: Maria Markevich/Shutterstock.com