Pergola: Moderná tieniaca technika a dôležitý doplnok vašej záhrady

V interiéroch sme za posledné mesiace strávili času viac než dosť, preto je teplejšie podnebie a čerstvý vzduch pre mnohých z nás spásou, na ktorú sme tak dlho čakali. Aby ste si ale komfort v príjemnom a prirodzenom prostredí užili ešte viac, nebolo by zlé, vybaviť si záhradu moderným systémom tienenia.

Špičkovou tieniacou technikou, ktorá vám v prípade slnečného počasia alebo letného dažďa poskytne na terase príjemné posedenie.

Osviežte letnú terasu peknou a pevnou pergolou

Pergola je veľmi univerzálne tieniace zariadenie a konštrukcia pohodlná v prevádzke, ktorá vás a záhradný nábytok chráni pred slnkom aj dažďom, odoláva dostatočne silnému vetru, je možné ju kombinovať s inými doplnkami a vylepšiť slnečné ochranné vlastnosti konkrétneho miesta.

Materiál, z ktorého je kostra modernej pergoly vyrobená, je hliník, ktorý sa nebojí hrdze a veľa toho vydrží. Zároveň je ľahký, ale odolný, takže zvláda nielen výkyvy teplôt, ale aj silné vetry, sneh alebo dážď.

O vaše pohodlie sa postará záhradný nábytok

Strecha modernej pergoly môže byť otvorená podľa smeru slnečného svetla, čo umožňujú otočné lamely, ktoré zároveň zaisťujú pri pobyte pod pergolou aj prúdenie čerstvého vzduchu. Ide o  bioklimatický režim tieniacej techniky, vďaka ktorému sa stáva pri pobyte na čerstvom vzduchu pre vás pregola tým najlepším riešením na záhradu.

Pre väčšie pohodlie a komfort si však nezabudnite vybrať aj spomínaný kvalitný záhradný nábytok s rovnako vysokou odolnosťou, ktorou sa môže pochváliť aj vaša nová pergola s ovládaním od profesionálov.

Zdroj obrázka: Dimasik_sh/Shutterstock.com