Aké sú aktuálne trendy v umývadlách?

Zdieľať
1.jpg
Foto: Ravak

Premýšľate, čo by sa u vás v kúpeľni dalo zmeniť k lepšiemu? Alebo dokonca rekonštruujete celú kúpeľňu? Umývadlá sú tým najviac základným prvkom a návrhári si opäť pohrali s ich úžasným vzhľadom. Dá sa povedať, že sú hotovými umeleckými dielami. Poďte sa pozrieť, aké sú tento rok trendy!

Umývadlá na dosku

Ak sledujete kúpeľňové trendy, potom vám iste neunikli umývadlá na dosku alebo umývadlové misy. Z klasického umývadla sa zrazu stáva designový kúsok, vďaka ktorému bude vaša kúpeľňa vyzerať ako z trendy časopisu. Či už máte kúpeľňu v akomkoľvek štýle, s každým sa trafíte do čierneho.

Jednoduché aj geometrické línie

Rok 2021 je v znamení minimalizmu. Pre svoju funkčnosť sú veľmi obľúbené umývadlá okrúhle. To ale neznamená, že estetika bola ponechaná stranou, práve naopak. Vďaka svojej elegantnej jednoduchosti vyniknú v akejkoľvek kúpeľni. Tieto umývadlá sú veľmi obľúbené a zdá sa, že trendy zostanú ešte dlho. Rovnako štýlový je tiež hranatý tvar. Výrazné geometrické línie dodávajú výrobku istú nadčasovosť a originalitu.

2.jpg
Foto: Ravak

Vždy biela

Ak existuje niečo, čo nikdy nevyjde z módy, sú to biele umývadlá. Do kúpeľne prinášajú čistotu, jas a luxus. Ak predsa len túžite po troške kontrastu, spojte umývadlo s čiernou alebo zlatou batériou. Čierne a zlaté batérie sa pre tento rok tiež dostávajú do trendov. Snehovo biele umývadlá navyše skvele vynikajú s doskou, na ktorej sú posadené. Ak použijete dosku drevenú, bude to dokonalá kombinácia.

Kamenné či drevené umývadlá

Práve prírodné materiály dokážu navodiť príjemnú atmosféru, kde si naozaj odpočiniete. Drevené umývadlá sú vhodné nielen do kúpeľní škandinávskeho typu, svojím vzhľadom zaujmú v každej kúpeľni. Údržby sa báť nemusíte, ich povrch je špeciálne upravený pre odolnosť voči vode aj škodcom. Ďalšou alternatívou sú kamenné umývadlá. Vyrábajú sa z mramoru, ónyxu, travertínu a ďalších, v podstate neexistujú žiadne medze. Môžete si vybrať z mnohých farieb, štruktúr aj tvarov od štvorca po asymetrické kúsky vyrobené z jedného kusu kameňa.

Sklenené umývadlá

Úplne ojedinelým a designovým produktom je umývadlo zo skla. Vo vašej kúpeľni zaujme, oživí ju a bude pôsobiť éterickým dojmom. Najčastejšie sa vyrába v okrúhlom tvare a okrem číreho skla aj v niekoľkých farebných vyhotoveniach. Najčastejšie potom v kovových, strieborných, mosadzných a zlatých odtieňoch.

Dvojité umývadlá

Obstarajte si do vašej kúpeľne dvojumývadlo a skoncujte s ranným predháňaním a pretlačovaním sa v kúpeľni. Dvojumývadlo sa hodí do každej priestrannejšej kúpeľne. Či už ste v domácnosti dvaja alebo je vás viac, umývadlo navyše určite oceníte. Získate tiež viac priestoru pre odkladanie kozmetiky a umývacích potrieb. Dvojumývadlá sú vyrábané z kvalitných a zároveň estetických materiálov ako je keramika a liaty mramor. Povrchová úprava je antibakteriálna a ľahká na údržbu.

Či už sa rozhodnete pre umývadlo na dosku alebo rozmerné dvojumývadlo, vždy ho zjednoťte so zvyškom kúpeľňového vybavenia.

Informačný servis

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom