Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

7 tipov ako predĺžiť život kitu

Chcete si svoj kite užiť čo najdlhšie? Najľahšou cestou je zodpovedne sa oň starať. O tie najzakladanejšie body, ktoré kitu pomôžu sa s nami podelil dizajnér CrazyFly kitov Pavol Bukovčák.
Laci Kobulsky

 1. NEPREFUKOVAŤ

Kite fúkajte maximálne na tlak 7psi, respektíve ak nie je na kite uvedené inak. Ak ho prebombujete tak môže pri páde penknúť alebo dlhodobo roztvárať tuby.

2. POZOR PRI ŠTARTE A LANDINGU

 Dávajte si pozor na self štart a pristávanie, ak nie je perfektný povrch. Ľahko si odriete kite a natrhnete materiál. Radšej si počkajte a pristaňte bezpečne.

3. NENECHáVAŤ KITE NA PLáŽI

 Netreba kite nechávať nafúknutý na pláži celý deň – ripstop sa vetrom a slnkom opotrebováva. Ak si dávate väčšiu pauzu ako pár minút, kite radšej zložte. Ak si ho budete nechávať nafúknutý celý deň, nedivte sa, že vám po pár mesiacoch praskne pri bežnom páde.

4. NEBALIŤ MOKRý KITE

 Snažte sa kite baliť vždy vyschnutý, takže nechať ho na pláži pokiaľ uschne no a samozrejme ideálne, ak ho viete aj opláchnuť sladkou vodou.

5. NENECHáVAŤ NAFÚKNUTE STRUTY

 Vieme, že chcete šetriť minúty nafukovania, no kity je najlepšie vyfúknuť komplet a nenechávať nafúknuté struty.

6. NESKLADOVAŤ V PREHNANOM TEPLE

Pozor na skladovanie kitov v prílišnom teple, napríklad v aute na slnku. Môže sa poškodiť duša kitov alebo sa látka prilepí k sebe, načo sa môže ďalej poškodiť popri fúkaní.

7. POZOR NA CIGARETY!

Fajčenie škodí nielen vášmu zdraviu, ale aj kitu na pláži. Popol z cigariet je totiž stále v strede žeravý a ak dopadne na canopy tak ho veľmi ľahko prepáli. Často sa stáva, že niekto fajčí upwind od kitu a popol na kite dopadne aj cez pár metrov. Ak si na kite nájdete malé bodky často aj vo väčšej koncentrácii, tak je to práve z cigariet.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu