Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Čokoládový proteínový cheesecake s pudingom

Čokoládový proteínový cheesecake s pudingom
cheesecake

Čo je lepšie ako cheesecake? No predsa cheesecake obohatený o pudingovú vrstvu. Tento je čokoládový a to najlepšie - má viac bielkovín, menej tuku a cukru ako klasický cheesecake, pritom je chuťovo dokonalý, o čom svedčí aj to, že som spráskala až tri kúsky, aj keď OK, nie na jeden šup. ;)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 SUROVINY:
 
KORPUS
180 g  celozrnné sušienky
85 g  maslo
 
PUDINGOVÁ VRSTVA
3 bal.  Proteín Puding Kakao Dr. Oetker (1 PL dáme bokom a použijeme do tvarohu)
550 ml  mlieko
4-5 PL  kokosový cukor
 
TVAROHOVÁ VRSTVA
150 g  kyslá smotana
100 g  ricotta
500 g  odtučnený tvaroh
150 g  horká čokoláda
2ks  Vanilkový cukor Dr. Oetker
2-3 PL  práškový cukor
1 PL  Proteín Puding Kakao Dr. Oetker
2 ks  vajce
1  žĺtok

Postup prípravy

Sušienky pomelieme a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy s odnímateľným okrajom prichytíme papier na pečenie, boky jemne vytrieme maslom. Na spodok natlačíme keksíkovú hmotu tak, aby zakryla celé dno formy. Dáme do chladničky. Uvaríme si puding. V polovici mlieka rozmiešame obsahy všetkých troch balení, ale 1 PL odložíme bokom. Zvyšné mlieko osladíme a dáme variť. Primiešame rozpustené pudingové prášky za neustáleho miešania pomaly privedieme do varu. Minútu povaríme, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. (Stále sem-tam premiešame, aby sa nevytvorila „koža“.) Vlažný puding nalejeme na keksíkový základ, urovnáme a dáme do chladničky.

Nad parou rozpustíme čokoládu. Všetky mliečne zložky vymiešame spolu s cukrom a pudingovým práškom. Postupne pridáme aj vajcia a žĺtok. Na záver vmiešame rozpustenú a trochu vychladnutú čokoládu. Krém vylejeme do formy na pudingovú vrstvu. Urovnáme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°. Na spodok rúry položíme starý plech s vodou, ktorá nám zabezpečí paru. Pečieme približne hodinu.

Cheesecake by mal byť po upečení zvrchu pevný, ale stále trošku trasľavý. Necháme ho chvíľu vychladnúť v rúre a potom poriadne v chladničke. Ozdobiť môžeme napríklad kopčekmi šľahačky bez cukru, jahodami a roztopenou čokoládou.

 

22. 5. 2021 9:52

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty