„S fenoménom UFO sme sa stretávali takmer každý deň niekoľko rokov“ hovorí bývalý pilot amerického námorníctva

Fenomén UFO (neidentifikovaný lietajúci objekt) je čoraz horúcejšou témou.

fenomen UFO
Zdroj: YouTube (LiveScience)

Fenomén UFO je čoraz frekventovanejšou témou. Jedným z dôvodom prečo tomu tak je, je odtajnenie dokumentov americkou CIA zo začiatku tohto roka, ktoré sa týkali záznamov stretov s neidentifikovateľnými objektmi, ktorých pohyb, či manévre, nevieme logicky vysvetliť. Olej do ohňa v nedávnej minulosti priliali aj ďalší známi ľudia, ktorí sa aktívne venujú tejto téme. Napríklad bývalý šéf programu  Advanced Aerospace Threat Identification, Luis Elizondo, povedal že americké úrady sa chystajú už čoskoro zverejniť „reality“ o UFO. Odvolával sa na naradenie bývalého amerického prezidenta, ktorý nariadil, že tak musia spraviť do leta tohto roka. Okrem iného táto téma bola horúcou ešte predtým. Napríklad v apríli minulého roka americké námorníctvo zverejnilo niekoľko videí, ktoré zachytávajú fenomén UFO. Jedno z nich si môžete pozrieť nižšie.

Najnovšie do tejto témy prispieva novými informáciami bývalý poručník a pilot amerického námorníctva, Ryan Graves, ktorý prehovoril o svojich skúsenostiach. Na tému upozorňuje portál cbsnews.com.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Fenomén UFO je častejším, ako si mnohí myslíme

Graves hovorí, že on a ďalší členovia jeho stíhacej letky F / A-18 detegovali zvláštne manévrovateľné a neidentifikovateľné objekty v obmedzenom vzdušnom priestore nad Atlantickým oceánom, pričom dodal, že nešlo o jednorazové pozorovanie. Graves hovorí, že s týmito objektami sa stretávali viac menej na dennej báze po dobu dvoch rokov.

Graves uviedol: „Úprimne povedané, mám veľké obavy“. Ďalej doplnil: „Ak by išlo o taktické lietadlá z iných krajín, ktoré by lietali tam hore, bol by to obrovský problém. Ale pretože to vyzerá trochu inak, nie sme ochotní sa skutočne pozrieť na problém zoči-voči. Sme radi, že ignorujeme skutočnosť, že sú tam vonku a každý deň nás sledujú.“

Graves však nevie presne povedať, o akú technológiu išlo. Na druhej strane povedal, že zariadenia s ktorými sa on a jeho kolegovia stretávali, musia disponovať neuveriteľnou pokrokovou technológiou. Zároveň však špekuluje, že kľudne môže ísť aj o utajované technológie krajiny, či špionážne zariadenia iných krajín, prípadne môžu byť úplne niečím iným.

„Povedal by som, viete, najväčšia pravdepodobnosť je, že ide o program pozorovania hrozieb,“ hovorí Graves, ktorý ďalej dodal: Nevylúčil by som, že by to mohla byť ruská alebo čínska technológia.“ ďalej hovorí: „Je ťažké to vysvetliť. Máte rotáciu, vysoké nadmorské výšky. Máte pohon, však? Neviem. Úprimne povedané, neviem, čo to je. „

Elizondo verí, že takúto technológiu nemá žiadna krajina

Luis Elizondo, bývalý šéf programu Advanced Aerospace Threat Identification, ktorý vyšetroval fenomén UFO takmer desať rokov zašiel ešte ďalej s vyjadreniami. Tvrdí, že tieto lietajúce objekty majú technológiu oveľa lepšiu ako čokoľvek, čo je na sklade v ktorejkoľvek krajine. 

„Predstavte si technológiu, ktorá dokáže zrýchliť silou 600 až 700G, dokáže preletieť 13 000 míľ za hodinu, ktorá sa dokáže vyhnúť radaru a dokáže letieť vzduchom, vodou a možno aj vesmírom, a mimochodom, nemá zjavné znaky pohonu, bez krídel, bez ovládacích plôch a napriek tomu môže vzdorovať prírodným účinkom gravitácie Zeme,“ uviedol pre CBS bývalý funkcionár ministerstva obrany Luis Elizondo.“ To je to, čo presne vidíme.“

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre