Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Fit tiramisu tortičky

Fit tiramisu tortičky
zdravé dezerty

Odkedy mám doma okrúhle kovové tvorítka, rada ich využívam na rôzne mini dezerty. Ja tieto jednoporciové záležitosti môžem, lebo pocit, že zjem "celú tortu" sama sa mi páči. V tomto prípade si to môže dovoliť každý, je to totiž fit verzia s použitím vanilkového Proteín Pudingu a ricotty, ktorá má málo tuku, ale chutí lahodne. Inšpiráciou bolo tiramisu, preto nechýba káva, amaretto ani horké kakao. ;)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
4 ks  vajce
60 g  trstinový cukor
50 g  mleté mandle
90 g  hladká špaldová múka
½ ČL  kypriaci prášok do pečiva
 štipka soli
½ ČL  strúhaná kôra z bio citróna
50 g  maslo alebo kokosový olej
 
NA KRÉM
500 ml  mlieko
2 bal.  Proteín Puding vanilka
2  vanilkový cukor
2  vanilínový cukor
200 g  ricotta
110 g  kyslá smotana
 +
0,7 dl  uvarená káva
3 PL  amaretto
2 ČL  cukor/ med
 holandské kakao na ozdobenie

Postup prípravy

Vajcia s cukrom poriadne vyšľaháme elektrickým šľahačom tak, aby zbeleli a zväčšili objem. Šľaháme aspoň 5 minút. Do hmoty metličkou ručne zapracujeme zvlášť premiešané sypké suroviny - múku s mandľami, kypriacim práškom, citrónovou kôrou a štipkou soli. Maslo alebo okosový olej roztopíme a vmiešame na záver do cesta. Formu na tart s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°. Po 20 minútach urobíme test špáradlom, ale aj rukou skúsime, či je cesto už pružné a pevné na dotyk. Ak nie, ešte ho v rúre necháme zopár minút, prípadne stíšime teplotu.

Cesto vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom z neho pomocou tvorítka vykrojíme 8 koliesok.

Na krém najskôr uvaríme v mlieku pudingy podľa návodu, osladíme ich vanilkovým aj vanilínovým cukrom. Vznikne nám hustý puding. Za občasného premiešanie necháme vychladnúť. Ricottu a smotanu spolu vymiešame a postupne pridávame aj puding. Takto vzniknutý krém preložíme do cukrárskeho vrecka.

Kávu zmiešame s amarettom a cukrom. Na dno každého tvorítka vtlačíme koliesko korpusu. Polejeme kávou, nanesieme hrubšiu vrstvu krému a pritlačíme druhé koliesko, ktoré opäť polejeme kávou. Dáme stuhnúť do chladničky. Potom vytlačíme von z formičiek a vrch ozdobíme zvyšným krém. Nakoniec posypeme kakaom.

 

 

 

 

13. 5. 2021 17:18

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty