Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fit tiramisu tortičky
Odkedy mám doma okrúhle kovové tvorítka, rada ich využívam na rôzne mini dezerty. Ja tieto jednoporciové záležitosti môžem, lebo pocit, že zjem "celú tortu" sama sa mi páči. V tomto prípade si to môže dovoliť každý, je to totiž fit verzia s použitím vanilkového Proteín Pudingu a ricotty, ktorá má málo tuku, ale chutí lahodne. Inšpiráciou bolo tiramisu, preto nechýba káva, amaretto ani horké kakao. ;)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | vajce |
60 g | trstinový cukor |
50 g | mleté mandle |
90 g | hladká špaldová múka |
½ ČL | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
½ ČL | strúhaná kôra z bio citróna |
50 g | maslo alebo kokosový olej |
500 ml | mlieko |
2 bal. | Proteín Puding vanilka |
2 | vanilkový cukor |
2 | vanilínový cukor |
200 g | ricotta |
110 g | kyslá smotana |
+ | |
0,7 dl | uvarená káva |
3 PL | amaretto |
2 ČL | cukor/ med |
holandské kakao na ozdobenie |
Postup prípravy
Vajcia s cukrom poriadne vyšľaháme elektrickým šľahačom tak, aby zbeleli a zväčšili objem. Šľaháme aspoň 5 minút. Do hmoty metličkou ručne zapracujeme zvlášť premiešané sypké suroviny - múku s mandľami, kypriacim práškom, citrónovou kôrou a štipkou soli. Maslo alebo okosový olej roztopíme a vmiešame na záver do cesta. Formu na tart s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°. Po 20 minútach urobíme test špáradlom, ale aj rukou skúsime, či je cesto už pružné a pevné na dotyk. Ak nie, ešte ho v rúre necháme zopár minút, prípadne stíšime teplotu.
Cesto vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom z neho pomocou tvorítka vykrojíme 8 koliesok.
Na krém najskôr uvaríme v mlieku pudingy podľa návodu, osladíme ich vanilkovým aj vanilínovým cukrom. Vznikne nám hustý puding. Za občasného premiešanie necháme vychladnúť. Ricottu a smotanu spolu vymiešame a postupne pridávame aj puding. Takto vzniknutý krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Kávu zmiešame s amarettom a cukrom. Na dno každého tvorítka vtlačíme koliesko korpusu. Polejeme kávou, nanesieme hrubšiu vrstvu krému a pritlačíme druhé koliesko, ktoré opäť polejeme kávou. Dáme stuhnúť do chladničky. Potom vytlačíme von z formičiek a vrch ozdobíme zvyšným krém. Nakoniec posypeme kakaom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk