15.5.2021 05:00 | Správy
PR článok

Tento víkend zabojujú študenti vysokých škôl o titul majstra SR v e-športoch

Zdroj: UNI MSR

Najlepší hráči turnajov League of Legends, CS:GO a Hearthstone zabojujú o majstrovské tituly. Podporte ich na oficiálnych streamoch.

Univerzitný ešport na Slovensku sa neustále rozrastá, čoho dôkazom je prichádzajúce finále UNI MSR ligy - letný semester 2021 pod záštitou Ministra školstva, vedy, výskumu a športu. Univerzitné MSR v elektronických športoch spoznajú svojich víťazov už tento víkend 14. - 16. mája počas live prenosu zápasov turnajov Accenture League of Legends, Titans freelancers CS:GO a Hearthstone.

Počas livestreamu z profesionálneho ešportového štúdia novej televízie: ChuckTV sa pozrieme na 4 najlepšie tímy a 4 hráčov, ktorí sa svojim hraním v lige prebojovali až do play-off a následne do finále.

Rozpis finálových streamov:

  • Piatok – 14.5. od 13:00 - Accenture League of Legends – komentuje Mortshee, Kangae 
  • Sobota – 15.5. od 13:00 - Titans freelancers CS:GO – komentuje jafress, sajmon, Reyzx, Papo
  • Nedeľa – 16.5. od 13:00 - Hearthstone – komentuje Mamut, Sojkies, Rju

O majstrovské tituly a prizepool 2450€ zabojujú tímy a hráči, ktorí postúpili z ligy do play-off. V League of Legends turnaji sa hrá nielen o skvelý prizepool, ale aj o postup na európsky pohár EU UNI Masters s prizepoolom 15 000€. Do play-off súťaže sa prebojovali minuloroční majstri ESTUBA a TEDI Bears Alfa, ktorí postúpili priamo do semifinále súťaže. O dve posledné miestenky na live vysielanie zabojujú tímy ESTUBA Rising, EUBA Esport, UNIZA Yeagerists a eTUKE STEEL CROWS RED, ktoré odohrajú štvrťfinále ešte tento týždeň.

fotogaléria
Zdroj: UNI MSR

CS:GO turnaj napokon kompletne ovládli hráči Comenius Esport a ESTUBA, ktorí postupujú do semifinále bez jedinej prehry na konte. O ďalšie miesta v semifinále zabojujú 4 skvelé tímy, ktoré sa po dlhých 10 týždňoch zápasov prebojovali až do play-off. UNIZA esports sa stretne v štvrťfinále s tímom Esport UPJŠ. ESTUBA XY bude o svoju miestenku bojovať s tímom UNIZA chlebatreba. Sledujte fanpage Slovenský univerzitný ešport pre aktuálne výsledky zápasov. Počas finále turnaja taktiež môžete hlasovať za najlepšieho CS:GO hráča v súťaži s Titans freelancers.

Hearthstone liga bola svedkom záverečných štvrťfinálových zápasov, kde 8 najlepších hráčov bojovalo o svoje miesto na finále v nedeľu 16.5. Z 8 najlepších hráčov v tabuľke - Esport UPJŠ patriq678, ESTUBA HiImJoZo, UNIZA esports marekkraj, VS D. Sládkovičovo mhs, UCM TEDI Bears Barret781, UNIZA esports majsssster, ETUKE KingXar, UKF E-Sports mtsftk sa nakoniec do semifinále prebojovali prví 4 menovaní. Podarí sa minuloročnému majstrovi HiImJoZo zopakovať svoj úspech alebo sa dočkáme nového majstra univerzitnej ligy v Hearthstone?

fotogaléria
Zdroj: UNI MSR

Aktuálny stav štvrťfinále a celkovú tabuľku turnajov nájdete na oficiálnom webe turnaja.

UNI MSR sa konajú pod záštitou Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.

„Tímová spolupráca, zodpovednosť, rýchle rozhodovanie, koordinácia a účinná komunikácia - toto všetko sú benefity, ktoré do sveta mladých ľudí prinášajú elektronické športy. Teší nás nesmierny nárast záujmu univerzít o túto oblasť a vznik mnohých organizácií reprezentujúcich naše vysoké školy v turnajoch. Preto sme sa rozhodli podporiť Univerzitné majstrovstvá SR v elektronických športoch - Letný semester 2021. Vďaka tomuto podujatiu sa môžu e-športy na Slovensku rozvíjať aj na tejto úrovni. Zároveň vďaka UNI MSR získame reprezentáciu Slovenska aj na medzinárodných univerzitných ešportových podujatiach."

Sledujte finále Univerzitných Majstrovstiev SR v elektronických športoch už tento víkend a fandite slovenskému ešportu.

Sledujte live prenosy na streamovacej platforme Twitch, facebook fanpage Slovenský univerzitný ešport a priamo na TV stanici Chuck TV.