Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Batátový krém à la nutella

Batátový krém à la nutella
zdravé dezerty

Na pečivo, lievance, do palaciniek alebo pokojne ako zdravší krém na koláč. Batátová nutella je láska a málokto uverí, že v nej nie je žiadna čokoláda. Dokonca ani len cukor.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

170 g  batát
3 ČL  kakao
1 PL  lieskovcová pasta
3 ks  sušené datle
3 PL  mandľového mlieka
1/2 ČL  škorica

Postup prípravy

Asi som divná, ale originál nutellu som nikdy nemala rada. Akože ok, keď sa vyskytla v mojom dosahu, "obetovala" som sa a pár lyžíc som si dala. Ale vždy mi prekážalo, že sa lepí na zuby a je príliš sladká. Moja skutočná závislosť sú čisté orechové pasty, čo sú vlastne len rozmixované orechy bez ničoho, ale mne to evokuje sladkosť a úplne bohato mi to stačí ku šťastiu. Myslím, že nás je tu takých závislákov viac. Netvrdím, že je to diétne, ale aspoň to nie je cukor, za mňa je to v dobrom slova zmysle čistá energia, keď potrebujem vzpružiť.
Naj je lieskovcová pasta, momentálne mám túto a je vážne super. Pridávam ju aj do domácej batátovej "nutely", ktorá je dokonalou a fit verziou čokoládovej nátierky. Takže hrubá vrstva úplne bez výčitiek. ;)

Batát uvaríme v šupke domäkka. Necháme vychladnúť, olúpeme a rozmixujeme ho spolu s ostatnými surovinami. Hotovo. :) Ak vám nejaká surovina chýba, dá sa experimentovať. Základ je batát a kakao, okrem toho treba pridať nejaký tuk, niečo na osladenie + na zriedenie konzistencie.

13. 5. 2021 17:52

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty