Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Batátový krém à la nutella
Na pečivo, lievance, do palaciniek alebo pokojne ako zdravší krém na koláč. Batátová nutella je láska a málokto uverí, že v nej nie je žiadna čokoláda. Dokonca ani len cukor.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
170 g | batát |
3 ČL | kakao |
1 PL | lieskovcová pasta |
3 ks | sušené datle |
3 PL | mandľového mlieka |
1/2 ČL | škorica |
Postup prípravy
Asi som divná, ale originál nutellu som nikdy nemala rada. Akože ok, keď sa vyskytla v mojom dosahu, "obetovala" som sa a pár lyžíc som si dala. Ale vždy mi prekážalo, že sa lepí na zuby a je príliš sladká. Moja skutočná závislosť sú čisté orechové pasty, čo sú vlastne len rozmixované orechy bez ničoho, ale mne to evokuje sladkosť a úplne bohato mi to stačí ku šťastiu. Myslím, že nás je tu takých závislákov viac. Netvrdím, že je to diétne, ale aspoň to nie je cukor, za mňa je to v dobrom slova zmysle čistá energia, keď potrebujem vzpružiť.
Naj je lieskovcová pasta, momentálne mám túto a je vážne super. Pridávam ju aj do domácej batátovej "nutely", ktorá je dokonalou a fit verziou čokoládovej nátierky. Takže hrubá vrstva úplne bez výčitiek. ;)
Batát uvaríme v šupke domäkka. Necháme vychladnúť, olúpeme a rozmixujeme ho spolu s ostatnými surovinami. Hotovo. :) Ak vám nejaká surovina chýba, dá sa experimentovať. Základ je batát a kakao, okrem toho treba pridať nejaký tuk, niečo na osladenie + na zriedenie konzistencie.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk