Juraj Šeliga prišiel so zaujímavou inšpiráciou pre spoločnosť

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 13:40 • 2 min
Juraj Šeliga prišiel so zaujímavou inšpiráciou pre spoločnosť

Namiesto hlučných a vulgárnych si Šeliga praje úspech talentu, pokory a vytrvalosti.

slovakia

left justify in out

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga je veľmi rád, že Slovensko má pred sebou aj veľký príklad niektorých hrdinov.

Obraz talentu
Medzi hrdinských politikov považuje aj Milana Rastislava Štefánika, ktorého 102. výročie smrti si teraz pripomíname. Šeliga si všimol, že Štefánik je obraz talentovanosti, ale aj úspechu, ktorý by talentovaní mali zožať. Aj preto v tomto štátnikovi vidí veľký vzor pre všetkých.

Bol prínosný
Podpredseda Národnej rady SR ocenil aj prínos Štefánika v procese budovania štátnosti, ale aj dobrého mena Čechov a Slovákov.

Multi-talentovaný
„Najskôr ako vedec, keď pracoval ako astronóm s dvomi najznámejšími francúzskymi vedcami v tomto obore, neskôr sa preukázal ako zručný bojový pilot a veliteľ a ako zástanca slovenských a česko-slovenských záujmov vo vojnou zmietanej Európe a v povojnových časoch,“ vysvetlil Šeliga na sociálnej sieti.

Návod pre súčasnosť
Podpredseda vládnej strany Za ľudí je dokonca presvedčený, že aj za našu súčasnú štátnosť má najviac zásluh práve Štefánik. A preto chce takýchto politikov, aby sa aj v súčasnosti dostávali do verejného života, aby spoločnosť mohli meniť k lepšiemu.

Bez vulgárností a hluku
„Nepotrebujeme politikov, ktorí sa búchajú do pŕs, sú hluční a vulgárni, ale potrebujeme takých, ktorí vedia niesť zodpovednosť, sú pokorní, odhodlaní slúžiť a robiť veci na maximum bez ohľadu na okolnosti,“ uzavrel Juraj Šeliga.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies