Najväčšie chyby motoristov pri výbere strešného boxu

Najväčšie chyby motoristov pri výbere strešného boxu

- in Nesmie vám ujsť, Zaujímavosti
0
Komentáre vypnuté na Najväčšie chyby motoristov pri výbere strešného boxu
Najväčšie chyby motoristov pri výbere strešného boxu

Bitka o strešné boxy začína každý rok počas jari. V tomto období motoristi začínajú myslieť na letné dovolenky a uvedomia si, že do kufra vozidla sa pobalia s veľkými ťažkosťami. Nastupuje horúčkovité hľadanie boxu. Toto hľadanie často končí sklamaním z nevhodne zvoleného a kúpené autoboxu. Ktoré chyby robia spotrebitelia pri kúpe boxu najčastejšie?

Strešný box nie je nafukovací

Strešné boxy sa síce predávajú s objemom nad 600 litrov, ale nie sú bezodné. Svoj bicykel si na dovolenku vziať môžete, ale do boxu ho nezložíte. Preto myslite pred kúpou boxu na to, že po jeho inštalácii nebudete môcť využiť strešný nosič na bicykle. Zaobstarajte si nosič bicyklov na ťažné alebo na piate dvere.

Vaše vozidlo nie je tank

Mať obrovský strešný box a natesnať doňho detské cyklovozíky, rôzne športové potreby, oblečenie, kopu jedla a plno zbytočností navyše sa vám nemusí vyplatiť. Nezabúdajte na to, že vaše vozidlo má istý index nosnosti a strecha automobilu nie je z betónu. Dobre si vyrátajte koľko kilogramov budete mať v boxe, koľko váži samotný box a priečniky, koľko pasažierov bude sedieť v aute a až na záver kupujte adekvátne veľký box.

Strešný box nie je zo železa

Strešné boxy sa vyrábajú z rôznych materiálov. Niektoré lacnejšie polystyrénové modely horšie znášajú slnečné žiarenie, vysoké a nízke teploty. Preto sa zamerajte na boxy vyrobené z ABS plastu alebo kombinovaných materiálov. Dôležitá je bezpečnosť, na ktorú mnohí šoféri zabudnú. Ak chcete mať uložené veci v maximálnom bezpečí, investujte do boxu s centrálnym uzamykaním.

Nie ste pán bystrozraký

Samozrejme, že každý z vás túži po boxe, ktorý by dokázal do svojich útrob schovať aj dlhé lyže. Bohužiaľ sa budete musieť prispôsobiť svojmu vozidlu. Strešný box nesmie presahovať prednú alebo zadnú časť vozidla takým spôsobom, že by sa znížili vaše možnosti výhľadu na vozovku a premávku. Myslite aj na to, že box prečnievajúci v zadnej časti vám znemožní otváranie batožinového priestoru.

Strešný box nedokážete na strechu nalepiť

Ako posledný bod omylu uvedieme samotnú montáž boxu. Vopred si zistite možnosti upevnenia boxu na strechu vozidla. Boxe sa inštalujú na nosiče a lyžiny rôznymi spôsobmi, a preto sa u predajcu informujte o kompatibilite vášho nosiča s boxom. Pri samotnej inštalácii dbajte na to, aby ste box umiestnili do stredu strechy.

Pri výbere strešného boxu pre váš Opel Astra je dôležité vyhnúť sa najčastejším chybám motoristov. Venujte pozornosť veľkosti, kapacite a montáži, aby ste si zabezpečili pohodlné a bezpečné cestovanie.

 

 

You may also like

7 vecí, na ktoré nezabudnite pri jarnej údržbe štvorkolky

Jarné obdobie je ideálnym časom na to, aby