Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

10. mája 2021

Mária Kolíková ostáva vo funkcii



Návrh na vyslovenie nedôvery Kolíkovej podal opozičný Smer-SD.



Zdieľať
Mária Kolíková ostáva vo funkcii

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ostáva vo funkcii. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady SR v pondelkovom hlasovaní. Za návrh na vyslovenie nedôvery ministerke bolo 51 poslancov zo 117 prítomných, 63 boli proti, dvaja sa zdržali, jeden poslanec nehlasoval.


Za odvolanie Kolíkovej z funkcie hlasoval okrem opozičných poslaneckých klubov aj koaličný poslanec Martin Čepček (OĽANO). Kolíkovú chceli v hlasovaní odvolať aj nezaradení poslanci okrem Tomáša Valáška a Miroslava Kollára, ktorí hlasovali proti návrhu. Strany SaS, Sme rodina, Za ľudí boli proti odvolaniu. Rovnako hlasovala aj časť klubu OĽANO. Približne polovica vládneho hnutia nebola na hlasovaní prítomná, dvaja poslanci OĽANO sa zdržali.

Návrh na vyslovenie nedôvery Kolíkovej podal opozičný Smer-SD. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna.

Diskusia k návrhu na Kolíkovej odvolanie trvala celý deň, vystúpilo v nej takmer 20 rečníkov. Za ľudí deklarovalo Kolíkovej podporu. Krátko pred hlasovaním vyjadrila podporu ministerke predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová. Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel pred hlasovaním uviedol, že OĽANO nepodporí návrh opozície. Dodal, že reformy ministerky spravodlivosti majú podporu OĽANO. Šéf strany Smer-SD Robert Fico zopakoval dôvody, pre ktoré chceli Kolíkovú odvolať. Naďalej hovoril o klientelizme a konflikte záujmov.

   Tlač    Pošli

   

Súvisiace články:


 Kolíková cíti podporu vlády i Hegera. Matovič so Šipošom chcú, aby vyvodila politickú zodpovednosť (video) (10. 5. 2021)



nasledujúci článok >>
Počas prvého týždňa využilo asistované sčítanie obyvateľov takmer štyridsaťtisíc ľudí
<< predchádzajúci článok
Francúzsky súd zamietol prípad súvisiaci s použitím dioxínu Agent Orange počas vojny vo Vietname