Pracujúci rodičia dostanú 200 eur na dieťa, nepracujúci vraj len 100 eur. Snaha takto si kupovať priazeň rodín je zrejme signálom, že pomaly sa asi zvolebnieva. Inde totiž Igor Matovič väčšie peniaze bez veľkých slov zoberie.

I. Matovič dlhodobo veľmi rád ľudí selektuje a inak to nie je, ani keď sedí na ministerskej stoličke. Skutočných podnikateľov šmahom oddelí od podvodníkov, pozatvára mafiu a nastolí právny štát. Nie však spravodlivý pre všetkých, ale vyberá len podľa svojho gusta.

I. Matovič
Neprehliadnite

Matovičova reforma sa už začala. Možné scenáre, obrátené hore nohami, biznis šokujú

On sám sa teraz stavia do pozície, že ak by jemu samému dal kedysi štát viac peňazí na rodinných prídavkoch už skôr, mal by dávno viac ako dve deti. Pod pláštikom daňovej transparentnosti a zdanlivej férovosti sa jeho návrhom mnohým zhorší život i podnikanie.

Nič to, že rodičia budú skryto platiť vyššie dane z príjmov a vyššiu daň z pridanej hodnoty (DPH), ktorých výška je zatiaľ stále neznáma. Živnostníkom sa zrejme stopnú paušálne výdavky a oberú ich aj o ďalšie výhody. Veľkolepý nápad za obrovské peniaze mnohým prinesie skazu.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa