V článku sa dozviete:

ako sa darí gastru v najturistickejšej oblasti Slovenska, keď sa nemôže cestovať medzi regiónmi

prečo majiteľ reštaurácie 4 Sochy nechce obsluhovať ministrov ani epidemiológov

prečo je sivá ekonomika populárna a aké východisko z nej existuje

či v Banskej Štiavnici funguje donáška jedla a koľko stojí

Na čiernej tabuľke pri vstupe visí nápis, že členov vlády ani pandemickej komisie neobslúžite. Ste nahnevaný?

Áno, a nie som jediný. Chápem, že zatvorenie reštaurácií bolo potrebné. Kroky našej vlády však boli absurdné. Nikto sa nás nepýtal na názor, nás – myslím teraz ľudí z praxe. V novembri mohli byť otvorené interiéry o niečo dlhšie. Ľudia nemuseli sedieť na terasách a drkotať zubami. Alebo mohli zatvoriť už vtedy, presne ako v Rakúsku. Dlho to naťahovali, vírus sa šíril. Už vtedy mohol byť lockdown. My sme boli nastavení tak, že ani v januári neotvoríme. Ani nás to veľmi nemrzelo, je to z hľadiska tržieb najslabší mesiac v roku. Ale prišli sme o február, kedy je Valentín, potom o marec, kedy sa už život na terasách za bežných okolností rozbieha. A to len preto, že lockdown sa nezačal v decembri.

Preto ich nechcete obsluhovať?

Najmä preto, že bývalý premiér o nás hovorí, že sme podvodníci. Áno, brigádnikov berieme na dohodu, ale vysvetlím, prečo to tak je a čo by sa malo zmeniť, aby sa to nedialo. Takéto titulovanie ma uráža. Veľa vecí nefunguje aj v iných odvetviach, o tých sa nevyjadruje nijako. Na druhej strane to hovorí človek, ktorý je plagiátor. To je vrchol. Nemám, čo k tomu dodať.

Neprehliadnite

Pavlovský z 10 pre gastro: Reštaurácie sa otvoria až v septembri

A členovia pandemickej komisie? Tí nikoho neosočovali.

Ja jednoducho cítim, že gastro bolo extrémne zdiskriminované. Dokonca na úkor všetkých iných odvetví. Aj členovia pandemickej komisie ešte koncom novembra hovorili, že vírus sa šíri v reštauráciách. Neboli o tom žiadne potvrdené dôkazy. Zatvorili nás a čísla rástli ďalej. Neboli to teda reštaurácie. Preto si myslím, že tápali. Rozumiem, všetci sme boli v novej situácii. Oni však vydávali ultimátne rozhodnutia, ktoré neboli založené na pravde. A my sme trpeli. Boli sme prví zatvorení a poslední otvorení.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa