Železničnú dopravu v Británii v sobotu postihli výpadky spôsobené tým, že sa na niektorých vysokorýchlostných vlakoch Hitachi 800 objavili vlasové praskliny. Informujú o tom agentúra AP a server BBC.

Vlaky Hitachi 800 prevádzkuje niekoľko britských železničných dopravcov, vrátane spoločnosti Great Western Railway, ktorá prepravuje cestujúcich medzi Londýnom a západným Anglickom a južným Walesom, či firmy London North Eastern Railway. Tá prevádzkuje spojenie medzi Londýnom a Edinburghom.

Vysokorýchlostný vlak
Neprehliadnite

Na španielske vysokorýchlostné trate vstúpil prvý zahraničný dopravca

Spoločnosť Hitachi uviedla, že niektoré vlaky boli preventívne vyradené z prevádzky, aby sa problém mohol dôkladne preskúmať. Dodala, že pracuje na čo najrýchlejšom vyriešení záležitosti, a cestujúcim sa ospravedlnila za možné dopady na ich plány.

„Kontrolujeme všetky tieto vlaky. Počas tejto doby je lepšie, keď sa nepoužívajú,“ uviedol prevádzkovateľ britskej železničnej infraštruktúry Network Rail. „Návrat do služby nesmie byť umožnený, kým si nebudeme stopercentne istí, že sú tie vlaky bezpečné, vyhlásil generálny tajomník odborového zväzu zamestnancov v doprave TSSA Manuel Cortes.