ZN.SK
Sexify

Sexify: študentský intrák a sex. Prekvapivý poľský seriál z Netfixu

Prekvapivo poľský seriál a rovno s témou, akú by sme čakali skôr inde. Nakoniec, 365 dní tiež pochádza z Poľska. Sexify je Netflix novinkou

Prekvapivo poľský seriál a rovno s témou, akú by sme čakali skôr o niečo západnejšie. Nakoniec, 365 dní tiež pochádza z Poľska. Sexify je novinkou na Netflixe. Študentka Natalia (Aleksandra Skraba) vyvíja aplikáciu venovanú spánku. No svojho profesora jej niekoľkomesačný výskum skôr nudí. Chce vidieť niečo, čím môže vyhrať súťaž, a bude to riešiť otázku spoločenskej témy. Ako priveľmi nesmelá, žijúca vo svojom vlastnom svete, obklopená zhýralými študentami, hľadá, „čo všetci potrebujú a chcú“ a tomu by prispôsobila jej vývojárske schopnosti. Ako nesmelá panna to však bude mať ťažké.

Sexify

Na pomoc jej prichádzajú dva objekty, ktoré by mohli poskytnúť dáta. Kým jedna si to rozdáva takmer s každým, a svojim spôsobom sa tak mstí svojmu bohatému otcovi, je tu aj Paulina, dievča z prísnej katolíckej rodiny. Všetky jej skúsenosti pred a po zapojení do experimentov a vedy nádejnej vedkyne Natálie, môžu poslúžiť k dobru veci tiež… hoci, ako sa neraz spomenie, „pred svadbou je to vlastne nelegálne“.

Sexify, seriál z Netflixu

Sexify má viacero kvalít, s ktorými sme pôvodne ani nepočítali. Výrazná je aktuálnosť, mobily, sociálne siete, spolunažívanie tínedžerov na vysokej škole na intrákoch. Je však veľmi blízke tomu u nás. Nejde o americký seriál, či nemecký. Je poľský, v mnohom je tak podobný na náš systém na intrákoch, pani vrátničku. Poľština, poľské mená, všetko je to v určitom zmysle netradičné až zvláštne. Najmä ak poľskú tvorbu ani nestretávate, iba ak nás pravidelne prenasleduje koprodukčná hrôza „Všetko alebo nič“ v TV.

Poľsko, ako silne veriaca krajina, je stále silne veriaca krajina aj v Sexify. Niekedy je tento fakt vykreslený humorne, ale stále sa za sex pred svadbou nestrieľa, hoci… Ako diváci sa stretávame s rozličnými charaktermi, rôznymi postavami a osudmi. Nejde o humorný seriál, hoci niektoré scény sa k tomu približujú. Napriek tomu pôsobí zábavne, veľa krát divákovi niečo pripomenie podobné a zažité. Divák by ma a zrejme aj bude sledovať a čakať, ako vlastne bude prebiehať výskum sexu dievčaťa, ktorá nemá ani tušenia, aký sex je. Užijú si ho dostatok zvyšné dve z trojice a ešte nemálo ľudí mimo nich. Ide o seriál, takže všetok dej sa nevystrieľa v jedinej hodinke a pol. Za to pre skrátenie chvíle to nie je vôbec zlé. Sexify láka a baví tvárami, Paulínou (Maria Sobocinska) aj Monikou (Sandra Drzymalska ), hoci Natália pôsobí menej reálne svojim nerďáctvom… Za pozretie však určite stojí.

Na Netflixe aj s českým dabingom.

Mohlo by zaujímať tiež:

Tomáš

Tomáš
Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.



Inzercia

Najčítanejšie

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu