Základné umelecké školy aj centrá voľného času v Košiciach obnovujú svoje vyučovanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Do umeleckých a jazykových škôl či centier voľného času sa vráti asi 11-tisíc detí. Foto: ilustračné, gettyimages.com

Od pondelka 10. mája sa v plnom rozsahu obnovuje výučba v piatich základných umeleckých školách (ZUŠ), piatich jazykových školách a 19 centrách voľného času (CVČ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Informovala o tom Jana Poľová z kancelárie primátora mesta Košice.

„Teší ma, že po úplnom otvorení našich základných a materských škôl od apríla tohto roka môžeme teraz oznámiť dobrú správu vyše 11-tisíc žiakom a poslucháčom našich umeleckých a jazykových škôl či centier voľného času. Hoci sa naši pedagógovia v ZUŠ v uplynulých mesiacoch snažili zo všetkých síl, predsa len online vyučovanie nedokáže nahradiť prezenčnú formu vyučovania priamo v škole a za prítomnosti svojich spolužiakov,“ skonštatovala viceprimátorka mesta Lucia Gurbáľová (KDH).

Otvára sa aj najväčšia ZUŠ v meste

Po takmer siedmich mesiacoch bude môcť privítať svojich žiakov aj najväčšia základná umelecká škola v Košiciach – ZUŠ Bernolákova. V tomto školskom roku ju navštevuje celkovo 1 150 žiakov v individuálnej a skupinovej forme vyučovania. V škole sa tak opäť stretnú žiaci z výtvarného, hudobného, tanečného a literárno-dramatického odboru.

„Odkedy sa aspoň čiastočne uvoľnili opatrenia zabezpečovali sme síce v uplynulých týždňoch pre časť našich žiakov individuálnu výučbu, avšak som rád, že od pondelka nabehneme do bežného režimu,“ uviedol riaditeľ ZUŠ Bernolákova Peter Kundracik.

Potrebné je potvrdenie o bezinfekčnosti

Pre žiakov a poslucháčov všetkých ZUŠ, jazykových škôl alebo CVČ, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice, budú platiť nasledovné pravidlá. Žiak musí na budúci týždeň svojmu triednemu učiteľovi priniesť na prvú prezenčnú hodinu podpísané vyhlásenie o bezinfekčnosti.

Viac o téme: Koronavírus

Počas vyučovania, resp. ďalších školských aktivít, musia mať ústa a nos prekryté rúškom. Jedinou výnimkou budú žiaci, ktorí hrajú na dychových nástrojoch alebo spievajú. Aj naďalej platí zákaz vstupu cudzích osôb do priestorov škôl, resp. CVČ.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia