Lantoši Z voleja: V Bostone nerobili problémy. Stačil jeden telefonát Šatana

Róbert Lantoši.
Róbert Lantoši. (Autor: Miroslav Slávik)
Sportnet|8. máj 2021 o 19:00 (aktualizované 8. máj 2021 o 23:26)

Hosťom talk šou Z voleja bol hokejista Róbert Lantoši.

BRATISLAVA. V nedeľu dostane druhú dávku vakcíny proti koronavírusu a v stredu by mal priletieť na Slovensko. Následne sa bude hlásiť v reprezentačnom tíme, ktorý sa pripravuje na MS v hokeji 2021. 

Rodák z Prievidze Róbert Lantoši má za sebou druhú sezónu v zámorskej AHL, no keď prišla možnosť posilniť národný tím, neváhal. 

"Som veľmi rád, že som opäť dostal príležitosť reprezentovať Slovensko. Takéto veci sa neodmietajú. Pán Šatan volal do Bostonu a tým sa to vyriešilo.

Oni vedeli, že v Bostone mi nedajú takú príležitosť ako je to, že môžem hrať na majstrovstvách sveta. Takže mi nerobili žiadne problémy," povedal Lantoši v talk šou Stana Benčata Z voleja.

Pamätným zápasom podpichuje spoluhráča 

V súčasnom tíme Craiga Ramsayho je množstvo mladých hráčov, čo Lantoši kvituje. Navyše, viacerých pozná osobne, vrátane Adriána Holešinského, Petra Cehlárika či Šimona Nemca. Práve hru len 17-ročného obrancu si všímal.

"Klobúk dole. Hral bez rešpektu a veľmi sa mi páčil. Je fantastické sledovať, ako títo mladí chalani rastú každým zápasom a zisťujú, čo si môžu a nemôžu dovoliť. Teším sa, že budeme spolu v národnom tíme," uviedol. 

Spolu s Cehlárikom bol aj pri veľkom úspechu slovenského hokeja.

V roku 2015 získala reprezentácia do 20 rokov bronzové medaily. Vo štvrťfinále zdolala Česko 3:0 a Lantoši to aj po šiestich rokoch vždy rád pripomenie svojmu terajšiemu spoluhráčovi Danovi Vladařovi. 

"Pýtam sa ho, že ako hrali v roku 2015 proti Slovákom. On to nemá rád, ale ja to vždy pred ním vytiahnem," povedal Lantoši. 

O čom hovoril Róbert Lantoši v talk šou Stana Benčata Z voleja?

  • Je pripravený na rolu streleckého lídra reprezentácie?
  • V čom bola netypická sezóna v AHL?
  • Ako si spomína na domáci šampionát v roku 2019?
  • Aký má názor na zotrvanie trénera Ramsayho?
  • Čo sa mu stalo v prvom zápase počas kempu v zámorí?
  • Akí sú fanúšikovia v Amerike a na Slovensku?
  • Doprial majstrovský titul Zvolenu?

Vypýtam si hokejku? 

Dvadsaťpäťročný útočník už má skúsenosti z majstrovstiev sveta. V roku 2019 nazbieral pred domácim publikom v Košiciach v siedmich zápasoch dva body za asistencie. Šampionát si veľmi užil. 

"Bol to môj prvý šampionát a jedna obrovská jazda. Bolo parádne, keď všetci fanúšikovia kričali a hučali. Človek má zimomriavky, keď si na to spomenie."

Prezradil aj vtipnú historku.  

"Spomínam si na prvý zápas proti USA. Postavil som sa na buly vedľa Patricka Kanea a sám seba som sa pýtal, či si mám vypýtať hokejku alebo kašlem na to. Hovorím si: Robo prestať, nepýtaj sa nič," povedal Lantoši.

Na turnaji ho viedol Craig Ramsay, ktorý zostal trénerom Slovenska.

"Teším sa z toho. Je to výborný človek. Mal som tú česť stretnúť sa s ním na zrazoch pred MS. Veľmi mi počas toho roka pomohol, veril mi a zavolal ma na šampionát, za čo som mu veľmi vďačný," povedal. 

Naďalej sníva o NHL 

Z hráčov NHL obľubuje Mathewa Barzala, Braydena Pointa či Nathana MacKinnona. Samostatnou kategóriou je hviezda Edmontonu Connor McDavid. 

"Tomu by mali spraviť inú ligu? Aby mal za 52 zápasov skoro 100 bodov, tak to je neuveriteľné. Jemu nepočítajú body na zápas, ale na tretiny," úsmevne zhodnotil niekdajší hráč Nitry či Västeraasu.

Posledné dve sezóny strávil v klube Providence Bruins, ale v prvom tíme Bostonu zatiaľ šancu nedostal. Podľa jeho slov však zatiaľ neuvažuje o ukončení zámorskej anabázy a návrate do Európy. 

"Ja by som veľmi rád ešte zabojoval o NHL, ale neviem, aké budú ponuky. Na to sa sústredím až po majstrovstvách sveta. Dostať sa na medzinárodnú úroveň je len dobre. Byť ľudom na očiach určite pomáha," myslí si. 

Slovenskí hokejisti v príprave pred MS v Rige strelili v ôsmich zápasoch iba štrnásť gólov a mladé mužstvo nutne potrebuje strelca. Jedným z nich by mohol byť aj Lantoši, no trúfa si na túto rolu?

"Vždy sa snažím odviesť čo najlepšiu robotu. Viem, že góly  strieľať viem a budem sa ich snažiť ich dávať aj za národný tím. Veľmi sa na to teším," dodal. 

Talk šou Z voleja

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Lantoši Z voleja: V Bostone nerobili problémy. Stačil jeden telefonát Šatana