Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa po návrate na Slovensko stretne s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) aj poslancami hnutia OĽANO. „Pozorne si vypočujem všetky výhrady, argumenty a vysvetlenia. Následne po ich vyhodnotení prijmem rozhodnutie," uviedol. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Koalícia rieši opozičný návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti. Podporu jej deklarujú poslanci Za ľudí a SaS. Hnutie Sme rodina zatiaľ za Kolíkovou stojí. Hnutie OĽANO spíše všetky nejasnosti okolo ministerky súvisiace s prenájmom budovy, v ktorej sídli jej rezort. Následne jej ich predloží, aby ich vysvetlila. O všetkých závažných zisteniach chcú informovať aj premiéra. Za jej odvolanie by OĽANO nemalo hlasovať. Kolíková na odstúpenie nevidí žiaden dôvod.

Na snímke anestéziologička Andrea Letanovská počas tlačovej konferencie na tému Ako pomôcť Slovensku s nedostatkom zdravotníckeho personálu (počas koronakízy aj po nej) 23. februára 2021 v Bratislave. FOTO TASR - Jakub Kotian
Neprehliadnite

Andrea Letanovská vystúpila zo strany Za ľudí. Správanie Remišovej označila za poslednú kvapku

Parlament má o vyslovení nedôvery rokovať v pondelok (10. 5.). Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS so spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.