Poslankyňa Andrea Letanovská vystúpila zo strany Za ľudí, informovala o tom na sociálnej sieti. Predsedníčka hnutia Veronika Remišová sa podľa nej nedostatočne zastala ministerky Márie Kolíkovej v otázke jej možného odvolania. „Zastala sa jej veľmi vlažne, neskoro, akoby nútene a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom,“ vysvetľuje poslankyňa a lekárka. Správanie Remišovej označila za „poslednú kvapku". „Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene," deklarovala.

 

Remišová podľa Letanovskej nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany. „V celom jej pôsobení bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva, kulminovala počas koaličnej krízy zo začiatku marca tohto roku," skonštatovala. Zo strany Za ľudí odišli nedávno aj poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

Na snímke v popredí zľava podpredseda NRSR a podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga, predsedníčka poslaneckého klubu v NRSR a podpredsedníčka Za ľudí Jana Žitňanská, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti SR a podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková počas tlačovej konferencie strany Za ľudí k aktuálnej politickej situácii, kde oznámila svoju demisiu v Bratislave 23. marca 2021. FOTO TAS
Neprehliadnite

Za ľudí navrhne vláde úplne zrušiť zákaz vychádzania a zhromažďovania

Stranu Za ľudí mrzí, že Letanovská odchádza zo strany práve v čase, keď strana a ministerka Kolíková čelia najväčším útokom zo strany opozície. „Predsedníčka strany Veronika Remišová do ničoho neinvestovala toľko energie v rámci koalície ako do presadzovania agendy v oblasti spravodlivosti, aj keď medzi koaličnými partnermi to nebolo jednoduché. Andrei Letanovskej prajeme v jej ďalšom pôsobení veľa úspechov," uviedli v stanovisku.