Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Britský stavebný sektor pokračuje v raste

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ako ukázal prieskum uskutočnený spoločnosťou IHS Markit a logistickým inštitútom CIPS, index nákupných manažérov pre britský stavebný sektor dosiahol v apríli 61,6 bodu.

Londýn 8. mája (TASR) - Aktivita v britskom stavebnom sektore pokračovala minulý mesiac v prudkom raste, aj keď v porovnaní s marcom sa tempo rastu mierne spomalilo. Marcový rast aktivity v britskom stavebníctve bol však najvyšší za 6,5 roka.

Ako ukázal prieskum uskutočnený spoločnosťou IHS Markit a logistickým inštitútom CIPS, index nákupných manažérov pre britský stavebný sektor dosiahol v apríli 61,6 bodu. V marci predstavoval 61,7 bodu, čo bola najvyššia hodnota indexu od jesene 2014. Aprílová hodnota indexu predstavovala pokračovanie výrazného rastu, keďže rast od poklesu v sektore oddeľuje hranica 50 bodov.

Pod aprílový vývoj sa podpísali všetky tri sledované oblasti. Výrazne rástla aktivita v bytovej výstavbe a ešte lepšie výsledky vykázala oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory. Tá zaznamenala zo sledovaných kategórií najvýraznejší rast.

Okrem toho veľmi dobré výsledky vykázala aj oblasť inžinierskych stavieb. Jej tempo rastu bolo v apríli najvyššie od septembra 2014.