Tržby sa konečne začínajú vracať na úroveň obdobia spred pandémie

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 14:25 • 2 min
Tržby sa konečne začínajú vracať na úroveň obdobia spred pandémie

BRATISLAVA - Najnovšie štatistiky finančnej správy zo systému e-kasa dokazujú, že tržby aj počet vydaných pokladničných dokladov sa postupne vracajú na úroveň obdobia spred pandémie.

slovakia

left justify in out

Už v apríli tohto roka bol denný priemer tržieb na úrovni 68,7 milióna eur. Je to približne rovnaká úroveň ako na začiatku minulého roka, keď ešte neplatili prísne protiepidemické opatrenia. Pandémia koronavírusu si vyžiadala sprísnenie protiepidemických opatrení, čo viedlo k zatvoreniu väčšiny obchodov, či utlmeniu poskytovania služieb. To sa prejavilo aj na vývoji tržieb evidovaných v systéme e-kasa.

 

img

 

Situácia sa postupne vracia do normálu. V januári tohto roka sa tržby ešte pohybovali v priemere na úrovni 46,9 milióna eur za deň,  no v apríli sa už vrátili na 68,7 milióna eur. „Ide o takmer rovnakú výšku tržieb, ktoré finančná správa evidovala v systéme e-kase vlani pred vypuknutím koronakrízy, kedy bol denný priemer tržieb 70 miliónov eur," uviedla hovorkyňa finančnej správy.

 

Prečítajte si tiež: Pandémia prehĺbila negatívny pohľad podnikateľov na kvalitu podnikateľského prostredia

Rovnaký vývoj zaznamenala finančná správa aj pri počte vydaných pokladničných dokladov. V apríli tohto roka e-kasy vydali 4,05 milióna pokladničných dokladov. Ide takmer o rovnaký počet pokladničných blokov ako začiatkom minulého roka pred pandémiou koronavírusu, keď bolo v systéme e-Kasa evidovaných okolo 5 miliónov pokladničných dokladov. Najmenej pokladničných dokladov vykázala finančná správa v januári tohto roka počas prísnych protiepidemických opatrení, vrátane zavretých prevádzok. V súčasnosti je na Slovensku aktívnych 146,2 tisíca online registračných pokladníc a virtuálnych registračných pokladníc.

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR: Daňovo-odvodová reforma je neadresná. Každý rok zatne do štátneho rozpočtu poriadnu sekeru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies