Dukátová sa tento raz na olympiádu nedostane. Premiéru zažije Mintálová

TA3 TASR
8.5.2021 14:42

Slovenská kajakárka Eliška Mintálová sa predstaví na olympijských hrách v Tokiu. Miestenku získala na ME vo vodnom slalome v internej kvalifikácii na úkor Jany Dukátovej. Ani jedna sa však neprebojovala do finále, ktoré bolo na programe od 14.07 h. V K1 mužov sa medzi elitnú desiatku dostal iba Adam Gonšenica, ktorý v semifinále zaostal za víťazom Felixom Oschmautzom z Rakúska o 3,68 sekundy.

Dukátová sa tento raz na olympiádu nedostane. Premiéru zažije Mintálová
TASR/Jaroslav Novák

Veľkú smolu mal Jakub Grigar, ktorý prišiel do cieľa na priebežnom druhom mieste, ale dodatočne mu pripísali 50-sekundovú penalizáciu za minutú tretiu bránku. Slováci však mali možnosť podať protest. Tretí slovenský kajakár Martin Halčin bol pätnásty s mankom 5,01 s na víťaza. Finále kajakárov sa začalo od 14.41 h.

Skončila jedenásta, no s miestenkou do Tokia

Mintálovej ušla účasť medzi najlepšou desiatkou iba o osem stotín, keď bola so štyrmi trestnými sekundami jedenásta. Na víťazku Maialen Chourrautovú zo Španielska stratila 3,15 s. Dukátovej jazda nevyšla, hoci "ťukla" iba raz, bola výrazne pomalšia a skončila sedemnásta s mankom 6,84 sekundy na Chourrautovú. "Je to také zvláštne, keďže som skončila jedenásta, ale zároveň som si vypádlovala miestenku do Tokia, takže je to pre mňa veľká emócia," povedala Mintálová na facebooku Slovenskej kanoistiky.

Slovenky vybojovali miestenku na OH už pred dvoma rokmi na majstrovstvách sveta. V Ivrei sa rozhodovalo, ktorá pocestuje do Japonska. V hre zostali iba Dukátová a 22-ročná Mintálová, ktorú čaká premiéra pod piatimi kruhmi. Okrem nej má istotu účasti v Tokiu iba jej kolega z K1 mužov Jakub Grigar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok