Koaličné hnutie Sme rodina určite nebude v parlamente hlasovať s opozíciou za odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). V sobotu to uviedol predseda hnutia a Národnej rady SR Boris Kollár. V prípade, že by podobný návrh malo koaličné hnutie OĽANO, by bolo podľa neho treba zvažovať všetky pre a proti.

Kollár povedal, že Kolíková má dôveru, čo sa týka podozrení, ktoré vysvetľovala na poslaneckom klube. Informácie týkajúce sa prenájmu budovy, v ktorej rezort spravodlivosti sídli, neboli však predmetom diskusie. Výhrady poslancov OĽANO Kollár podľa svojich slov nepozná, keďže sa nezúčastnil na druhej časti piatkovej (7. 5.) koaličnej rady.

Mária Kolíková
Neprehliadnite

Môžu sa objaviť nové skutočnosti o Kolíkovej, naznačil Kašper

Parlament má o vyslovení nedôvery rokovať v pondelok (10. 5.). Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS so spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.